Régóta várt utat építettek meg Ferihegy közelében

Szerző • 2017-08-30 • Hírek, Közlekedés Régóta várt utat építettek meg Ferihegy közelében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva514

Egy friss beruházásnak hála a Rákoshegyen áthaladó forgalom nagy része a lakott területeket elkerülve juthat át Pestszentlőrincre – olvastuk a jó hírt a magyarepitok.hu-n. Az új utat kedden adták át a XVII. kerületi Ferihegyi úton.

Az új útszakasz Rákoshegy központját tehermentesíti, összesen 2,6 kilométer hosszú, és a régi földutat váltja le, elkerülve a lakott területeket. Az új út elsősorban a túlterhelt Lőrinci út és Baross utca észak-déli irányú forgalmát veszi át.

A beruházásnak volt egy első üteme is, ami 2014-ben ért véget, ennek során megépült az első 0,9 kilométeres szakasz, most pedig megépítették a nagyobb részt, vagyis a maradék 1,7 kilométert a Melczer utca és Bélatelepi út között.

A lap megírta, hogy Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az átadón arról beszélt, a kormány 1,3 milliárd forinttal támogatta a Ferihegyi út meghosszabbítását. Hozzátette, amellett, hogy a kabinet elkötelezett az új utak építésére, az idei és jövő évben csaknem 100 milliárd forint áll rendelkezésre a meglévő utak karbantartására és felújítására.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva