Rekordév után osztott elismeréseket partnereinek a Budapest Airport

Szerző • 2018-02-11 • Hírek, Közlekedés Rekordév után osztott elismeréseket partnereinek a Budapest Airport bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva934

Légitársaságok, repülőtéri üzletek és éttermek, valamint repülőtéri partnerek vehették át a Budapest Airport hagyományos repülőtéri gálaünnepségén az elismeréseket február 8-án. A legjobb légitársaság díjat az Ukraine International Airlines kapta.

A budapesti repülőtér fennállása óta még soha nem fordult meg annyi utas a repülőtéren, mint 2017-ben, amikor a társaság 14,5 %-os forgalomnövekedést produkált, amelynek köszönhetően rekordszámú, 13,1 millió utas indult vagy érkezett. Ezzel a magyar főváros repülőtere jelentős mértékben hozzájárult a hazai turizmus fejlődéséhez, a magyar idegenforgalom növekedéséhez és felzárkózott Európa legdinamikusabban fejlődő légikikötői közé. Budapestről 2017-ben 44 különböző légitársaság 45 ország összesen 125 repülőterét tette elérhetővé az utasok számára. Jelentősen javultak a cargo-forgalom mutatói is a magyar piacon, hiszen csak tavaly több mint 127 000 tonna áru érkezett és indult Budapestről.

A légiforgalom mellett jelentős fejlesztéseket hajtott végre a repülőtér az utasoknak nyújtott kereskedelmi szolgáltatások területén is. Így például a repülőtér közel ezer férőhellyel bővítette tavaly a parkolóhelyek számát, ami mostanra eléri a 4 700-at. 2017 márciusától új hirdetési partner vette át a kültéri reklám portfoliót a jelentős nemzetközi tapasztalattal bíró IAAC (International Airport Advertising Corporation) személyében. Számos repülőtéri kereskedelmi egység megújult (Heinemann Duty Free üzlet a 2B Terminálon, Leroy étterem a SkyCourtban, valamennyi Relay könyv és újságüzlet) és új partnerek is megjelentek a kínálatban (Twinset butik a 2A terminálon és a Camden Food étterme a SkyCourtban). Az egyre növekvő utasforgalom igényei miatt jelenleg is zajlik egy jelentős bővítés és szolgáltatás fejlesztés a SkyCourt éttermi szintjén.

A Budapest Airport összesen 14 különböző kategóriában adott át díjakat az utas- és teherszállító légitársaságok, a logisztikai cégek, a kereskedelmi partnerek képviselői számára:

2017. év díjazottja:
– Legjobb új légitársaság: Ukraine International Airlines
– Legjobban fejlődő hosszú távú járat: Air China
– Legpontosabb légitársaság: Aer Lingus
– Legjobban teljesítő hosszú távú járat: Air Canada Rouge
– Legjobban fejlődő rövid távú járat: TAP Portugal
– Legjobb légitársasági marketing: Aegean Airlines
– Legjobban teljesítő cargo légitársaság: Cargolux
– Legjobban teljesítő csomagküldő cég: DHL Express & TNT Express
– Legjobb cargo teljesítményű utasszállító: Emirates
– Legjobban teljesítő légitársaság: Wizz Air
– Az év Greenairport partnere – környezetvédelem: Menzies Aviation Hungary Kft
– Legjobb kereskedelmi partner – éttermek: AmRest Kft – KFC
– Legjobb kereskedelmi partner – üzletek: Mágint Pannónia – Desigual
– Legnagyobb növekedést elérő kereskedelmi partner: Magyar Lapterjesztő Zrt – Relay SkyCourt

Forrás: bud.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva