Remek repülőtéri rekord: megvan a kilenc milliomodik utas!

Szerző • 2014-12-18 • Hírek, Könnyű, Közlekedés Remek repülőtéri rekord: megvan a kilenc milliomodik utas! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2122

Újabb forgalmi rekordot állított be a Budapest Airport: a repülőtéren különleges meglepetéssel köszöntötték az idei kilenc milliomodik utast. A szerencsés utas egy debreceni magyar család egyik tagja volt; Ujj András és felesége, Eleonóra, valamint a kislányuk Abigél a Brussels Airlines brüsszeli járatával érkezett Budapestre…

Alaposan meglepődött Ujj András és családja, amikor a reggeli brüsszeli járatról kiszállva először nem a csomagjaikért kellett menniük, hanem egy vidám fiatal zenészekből álló rezesbanda (a pécsi PTE Brass Band) fújta nekik az indulót.

Clipboard12

 

Clipboard10

A szerencsés kilenc milliomodik utast a budapesti repülőtéren Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntötte televíziós és fotókamerák kereszttüzében. A repülőtér vezetője értékes ajándékkal is meglepte Ujj Andrásékat: az egész család a Brussels Airlines légitársaságtól egy tetszőleges európai célállomásra szóló repülőjegyet kapott ajándékba, hozzá exkluzív repülőtéri szolgáltatás-csomagot valamint ajándéktárgyakat a Budapest Airporttól és vásárlási utalványokat a repülőtér kereskedelmi partnereitől.

Clipboard05

A ma reggeli ünnepség egyben azt is jelentette, hogy a Budapest Airport átadta a múltnak a 2011-es év utasforgalmi rekordját, amikor 8,9 millió utas indult és érkezett a ferihegyi terminálokon keresztül.

Az év legsikeresebb vállakozója
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kapta Az év vállalkozója díjat. Az elismerést hagyományosan december 5-én, a vállalkozók napján adják át, odaítéléséről pedig a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöksége dönt. A díjat nemcsak nagyvállalatok vezetői, hanem kis- és középvállalkozások irányítói is megkaphatják a szakterületükön elért kiemelkedő teljesítmény elismeréseként. A VOSZ Demján Sándor ügyvezető elnök személyes javaslatára részesítette Jost Lammerst a díjban.

Clipboard13A Budapest Airport az elmúlt években nemcsak hogy átvészelte a Malév elvesztését, a súlyos pénzügyi válság ellenére is megvalósítva mintegy 330 millió eurós beruházási programját, hanem stabilizálta is a pénzügyi helyzetét.
Jost Lammers a díj átvételekor hangsúlyozta: „Úgy gondolom, hogy a díj nem elsősorban a személyemnek, hanem a Budapest Airport valamennyi munkatársának, légitársasági és földi partnercégeinknek szól, hiszen az eredményeket is közösen értük el. ” Városkép

Azóta a repülőtér vezetői a légitársaságokkal és a magyar turizmus döntéshozóival karöltve hatalmas erőfeszítéseket tettek újabb járatok elindítására, újabb városok és kontinensek összekapcsolására a magyar fővárossal.

Clipboard07– Az idei, várhatóan rekordforgalmú évben sikerült tovább erősítenünk Magyarország pozícióit a nemzetközi idegenforgalomban, hozzájárulhattunk a magyar gazdaság fejlődéséhez. Továbbra is az a célunk, hogy a budapesti a régió legdinamikusabban fejlődő repülőtere legyen, korszerű, valódi utazási élményt nyújtó szolgáltatásokkal – mondta Jost Lammers nemrégiben a legjobb vállakozónak járó díj átvételekor.

A Budapest Airport 2014 végéig több mint 9,1 millió utasra számít, ami 7,2%-os növekedési ütemet tesz ki a 2013. évhez képest, és egyben azt is jelenti, hogy a budapesti repülőtérnek sikerült regionális versenytársainál – mint például a prágai, a bécsi vagy a varsói repülőtér – jelentősen jobb teljesítményt elérnie.

Clipboard09

– Óriási előrelépés számunkra a szinte bűvös 9 milliós határ átlépése, hiszen még soha, semmikor nem volt ennyi utasa a budapesti repülőtérnek – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: – Továbbra is minden tőlünk telhető erőfeszítést megteszünk, hogy Budapest és Magyarország a közép-kelet európai régió leggyorsabban növekedő célpontja legyen, illetve, hogy az üzleti és szabadidős utasok, valamint a nemzetközi befektetők és az üzleti partnerek vonzó helyszínként tekintsenek Budapestre és Magyarországra.

 

Clipboard04

Clipboard11Az idei évben egy sor új légitársaság jelent meg a budapesti repülőtér kínálatában, köztük az Air Serbia, a török Pegasus Airlines, az Emirates, a Transavia France és a spanyol Vueling. Számos más légitársaság – köztük a Jet2.com és Wizz Air – új célpontokra is indított járatokat, míg a görög Aegean, az izraeli El-Al, a Brussels Airlines, a lengyel LOT, a Norwegian, a Turkish Airlines, az Aeroflot és az Air France növelte utasszámát nagyobb gépek forgalomba állításával.

A Budapest Airport előrejelzése szerint 2014 végére az utasforgalom meghaladhatja a 9,1 millió főt, miközben a repülőtér a szolgáltatási színvonal terén is kiváló teljesítményt tudhat magáénak, hiszen 2014-ben elnyerte a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó Skytrax díjat.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva