Rendkívüli támogatást adnak a DK-s polgármesterek

Szerző • 2020-05-12 • Hírek, Közélet Rendkívüli támogatást adnak a DK-s polgármesterek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva403

Rendkívüli támogatást vezetnek be Budapesten a Demokratikus Koalíció polgármesterei, köztük Szaniszló Sándor, a 18 kerület első embere is – ezt online sajtótájékoztatón jelentették be a politikusok. A támogatás összege 57-120 ezer forint között lehet, függően attól, hogy melyik kerület mennyit engedhet meg magának. A támogatást azok kapják, akik az elmúlt hetekben, hónapokban – a koronavírus miatt kibontakozó válság miatt – veszítették el munkahelyüket.

A DK-s politikusok szerint bár a kormány kivérezteti a kerületeket, önkormányzatokat, de ők mégis több olyan teendőt előbb vállaltak magukra (maszkokat osztottak, bevezették az otthonápolási támogatást a kórházakból hazaküldött betegek családjainak, segítenek az időseknek a bevásárlásban), amelyek a kormány dolga lett volna, és vagy nem csinálta meg a kormány, vagy késve csinálta meg.

„Az emberek úgy érzik, hogy a kormány cserben hagyta őket, és a nehéz helyzet ellenére sem biztosítanak fizetéspótló támogatást. Annak ellenére, hogy az Európai Unió kormányai ezt már megtették. Éppen ezért döntöttek úgy a budapesti DK-s polgármesterek, hogy mindent megtesznek azért, hogy a kerületeikben létrejöjjenek ezek a támogatási rendszerek, mert az embereknek szükségük van a segítségre” – mondta Szaniszló Sándor.

A további részleteket későbbre ígérték.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva