Rengeteg új parkoló lett Ferihegyen

Szerző • 2017-07-06 • Hírek, Közlekedés Rengeteg új parkoló lett Ferihegyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1076

Két teljes hónap sem kellett hozzá, hogy elkészüljön ezer plusz parkolóhely a 2. Terminál közelében. A repülőtéren így már akár 4700 autó is le tud parkolni, különböző kategóriák szerint.

A Budapest Airport Zrt. közleményében, az átadás után olvastuk, hogy a ferihegyi lett az ország egyik, ha nem a legnagyobb egybefüggő parkolója.

“Az így kialakított 2525 férőhelyes Holiday parkoló az autóval érkezők számára a több napos, vagy akár több hetes parkolási lehetőséget kínál kedvező áron. Az aszfaltborítású parkolóban a megszokott magas színvonalú biztonság várja az autósokat, hiszen az egy-két hét hosszúságú nyaralás alatt is a zárt láncú kamerarendszer vigyázza a járműveket, ellenőrzi a ki- és behajtást a sorompóknál.” – írták.

A beruházás mintegy 3 millió euróba, azaz közel 1 milliárd forintba került, és ez csak egy része a Budapest Airport BUD 2020 nevű, ötéves repülőtér-fejlesztési programnak, amire 160 millió euró, azaz mintegy 50 milliárd forint jutott, a teljes összeget a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korszerűsítésére használnak fel.

A parkoló bővítése mellett új helyre költözött és jelentősen kibővült az Aeropark repülőmúzeum, és 150 méter fedett gyalogos járda is épült, ami a terminálhoz vezető, már meglévő járdákat köti össze egymással.

Jelenleg öt különböző parkoló közül választhatnak az autósok utazásuk hossza, a repülőtéri tartózkodás tervezett ideje, illetve a parkolók termináltól való távolságát alapul véve:

a Terminál,
a Business,
a Holiday,
a Holiday Plus és
a Holiday Lite is várja őket, összesen közel 4700 férőhellyel.

Fotó: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva