Repterünkön mutatkozott be a legkorszerűbb utasszállító repülőgép

Szerző • 2016-08-26 • Hírek, Közélet Repterünkön mutatkozott be a legkorszerűbb utasszállító repülőgép bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1124

A kerületünkben található Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mutatták be a sajtónak – csütörtökön – először a világ legmodernebb utasszállító repülőgépét. A kanadai Bombardier Aerospace CS-100 nagyon jól állt repterünknek, és ez fordítva is igaz.

A 125 férőhelyes gépet elsőként a svájci Swiss légitársaság állította forgalomba július 15-én, többek között a budapesti járatai egy részét is ezzel a típussal repüli – írta a nol.hu.

A gépben a jelenleg rendelkezésünkre álló legmodernebb technológiákkal szerelték fel, a monstrum megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági szabályoknak is.
A modern berendezéseknek hála a géppel a pilóták szinte bármilyen időjárási körülmények között el tudnak jutni egy pontról a másikba.

swissair_bent

A hajtómű 14 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, 20 decibellel kevesebb zajterhelést okoz és 55 százalékkal kevesebb a nitrogén-oxidot bocsát ki, mint a korábbi hasonló teljesítményű típusok.

A pilótafülke szinte már a sci-fi filmek hangulatát idézi, ugyanis az analóg műszerek teljesen eltűntek, helyettük öt darab nagy méretű folyadékkristályos képernyő jeleníti meg a két fős személyzet számára a repüléssel, navigálással, a rendszerek működésével kapcsolatos összes információt, a korábbi papírtérképeket is felváltotta egy-egy kijelző a két pilóta oldalán.

Fotó: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva