Ritmikus gimnasztika – A világ legjobbjai Budapesten

Szerző • 2015-08-05 • Hírek, Sport Ritmikus gimnasztika – A világ legjobbjai Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3866

Nyílt edzéssel egybekötött sajtótájékoztatón számolt be a FIG IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa és a III. MTK Budapest Kupa Szervező Bizottsága az augusztus 7. és 9. között rendezendő világverseny előkészületeiről.

A sportime.hu beszámolója szerint a versenyt a Syma-csarnokban bonyolítják le, ahol gyakorlatilag a világ legjobbjai lépnek szőnyegre. A Világkupán kívül megrendezik az MTK Kupát is, amelyen idén felnőtt kategóriában is lehetett nevezni. Ebben a mezőnyben is magasan jegyzett RG-seket láthat majd a közönség, és lehetőséget kapnak a junior és a pre-junior korosztály versenyzői is, hogy bemutassák gyakorlataikat.

A Világkupán egyéniben Vass Dóra képviseli a magyarokat, míg a hazai együttes kéziszer-csapatban Boldizsár Blanka, Ludányi Laura, Sipos Emma, Szakály Borbála, Wehovszky Vivien kapott helyet. Az egyéni indulóknál karika, labda, buzogány és szalag, az együttes kéziszer-csapatnál öt szalag és 3 pár buzogány-2 karika szerepel a repertoárban.

Budapesten láthatjuk az orosz Yana Kudryavtsevát, aki világ- és Európa-bajnok, valamint ő nyerte meg az első Európa Játékokat is. Indult többek között az ugyancsak orosz Margarita Mamunt, aki szerenkénti világ- és Európa-bajnoki arannyal büszkélkedhet, de az oroszok Alexandra Soldatovát is nevezték, aki egyéni csapatversenyben világ- és Európa-bajnoki arannyal büszkélkedhet.

Az esemény SportÖnkéntes Programjába több mint 100 önkéntest választottak ki. A jelentkezők között főleg egyetemisták és középiskolások vannak, de jelentkeztek anyukák és lányaik is. Az önkéntesek több mint 90%-a sportol vagy sportolt valamit, de sokan vannak volt RG-sek is. A jelentkezők több mint 80%-a legalább középfokon tud angolul, de különleges nyelveket (japán, svéd, norvég) beszélők is vannak közöttük.

A FIG IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa mindhárom napját az M4 Sportcsatorna közvetíti élőben – ilyenre eddig még nem volt példa Magyarországon.

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Magyar Zoltán (MATSZ elnöke, MOB alelnöke), Dr. Korom Norbert (MRGSZ elnöke), Dr. Deutsch Tamás (MTK Budapest elnöke, MOB alelnöke) Kovács Andrea (versenyigazgató), a versenyzők közül az egyéni Vk-induló, Vass Dóra, az együttes kéziszer-csapat kapitánya, Ludányi Laura és a jelenlegi legjobb magyar junior, Kis Alexandra.
Az Vk weboldalán, az rgworldcup.hu oldalon a legfrissebb információk állnak rendelkezésre, folyamatos élő internetes közvetítés lesz a FIG IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupáról és a III. MTK Budapest Kupáról is, illetve a Facebookon is lehet követni az eseményeket.

(Címlapkép: mob.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva