Robbanás volt egy kőbányai gyógyszergyárban

Szerző • 2015-08-27 • Hírek, Közélet Robbanás volt egy kőbányai gyógyszergyárban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva931

Nem indult jól a csütörtök a Richter Gedeon Gyógyszergyárban: egy ember súlyosan megsérült, amikor robbanás volt csütörtök délelőtt a kőbányai gyógyszergyár területén. A Gyömrői úton a BKK hatósági zárást rendelt el a Kada utca és a Kőér utca között, a hatóságok pedig megkezdték az ügy kivizsgálását.

A munkások egy kisebb méretű tartályt bontottak, amiben korábban metanolt tartottak, de a tartály még most, üresen is felrobbant a feltárás közben. Sokan nem tudják, de egy korábban használt kanna csak látszólag üres: valójában teli van gázokkal és gőzökkel, amelyek egy része éghető, illetve megfelelő körülmények között robbanásveszélyes lehet.

A kiérkező tűzoltók vízsugárral hűtötték a baleset helyszínét, továbbá a biztonság kedvéért százméteres körben lezárták a területet. A katasztrófavédelem az Origonak elmondta, hogy vegyi veszélytől szerencsére nem kell tartani. A sérülteket kórházba vitték
   
A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma méréseket végez a helyszínen; megállapították, hogy a lezárt területen kívül nem található a lakosságra veszélyes anyag a levegőben.

Forrás: MTI, origo

(Címlapkép: szegedma.hu / Irimiás László)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva