„Robbant” a Sportkastély

Szerző • 2018-04-19 • Hírek, Sport „Robbant” a Sportkastély bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva675

Húsz évnél is régebben rendezik meg a lőrinci és imrei óvodások által legjobban várt sporteseményt, az ovis olimpiát, amely iránt évről évre nagyobb az érdeklődés. Olyannyira, hogy idén már annyian indultak, hogy többen már nem is vehettek volna részt a versenyen.

Már a nevezések során láttuk, hogy sokan leszünk, de azt nem gondoltuk volna, hogy valamennyi önkormányzati óvoda eljön. Ez töltött el bennünket a legnagyobb örömmel – mondta Egyed Gabriella, a szervező Eszterlánc óvoda vezetője.

A Pestszentimrei Sportkastély küzdőterén és lelátóján egyaránt telt ház volt április 13-án. Olyan hangzavar kísérte a sorversenyeket, hogy azt akár egy felnőtt bajnoki sportesemény „decibele” is megirigyelhette volna. Mivel mind a 21 óvoda rajthoz állította tíz-tíz gyermekből álló csapatát, minden adott volt egy jó versenyhez.

A lelátókon nem maradt sok üres hely, mert a szülők, a rokonok, a barátok mind-mind ott voltak. Képzelheti, milyen hangzavar volt, amikor mindenki rákezdett a biztatásra – tette hozzá az óvodavezető.

Biztatásra pedig bőséggel nyílt lehetőség, hiszen a gyerekek négy-négy sorversenyben mutathatták meg, hogy mennyire ügyesek, menyire szeretik a játékos mozgást. Az idei verseny témája – okosan! – a közlekedés volt, e köré csoportosították a feladatokat, ezekre kaptak pontot az óvodák.

S hogy ki nyert, ki lett az olimpiai bajnok?
Senki… Azért, mert – ahogyan azt Coubertin báró, a modern kori olimpiai játékok létrehívója is hangsúlyozta – a szervezők úgy döntöttek, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

Pontokat kaptak ugyan a csapatok, de ezek összessége nem jelentett sorrendet. Nem hirdettünk győztest, mert az volt a legfontosabb, hogy érezzék jól magukat a kicsik, s egészséges mozgással töltsenek el egy kellemes délutánt – mondta Egyed Gabriella.

Az eseményen részt vett Lévai István Zoltán alpolgármester is. A támogató az önkormányzat, a Decathlon Sportáruház és az Eisberg Hungary Kft. volt.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva