Rodingból érkeztek, Schubertet hoztak

Szerző • 2019-06-18 • Hírek, Kultúra Rodingból érkeztek, Schubertet hoztak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva606

A Városháza-díszteremnél alkalmasabb helyszínt keresve sem találhatott volna a XVIII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat Franz Schubert dalciklusának bemutatójára – írta a bp18.hu.

Kedves vendégek érkeztek Rodingból, kerületünk bajorországi testvérvárosából a helyi németek meghívására: Holger Kruschina atya énekművészi minőségben és Peter Kiener zongoraművész.

Szerelemről, féltékenységről, csalódásról írta lélekpróbáló verseit Wilhelm Müller, amelyekhez a zeneszerző óriás, Franz Schubert tette hozzá a tehetségét A szép molnárlány című dalciklus formájában. A hangulatában gyakorta változó mű hullámzásait igen átélhető módon adták elő a fellépők, a szerelem boldogító érzésénél szárnyalóan, a féltékenység és a csalódás történeténél „szárnyaszegettebben”.

Külön említést érdemel a két előadóművész fizikai állóképessége. Embert próbáló kétórás előadásuk során az volt a vendég benyomása, mintha csak most kezdenének…

Akik úgy érzik, hogy lemaradtak valamiről, ne keseredjenek el, mert Lelkes Gáborné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese – egyben a koncert szervezője – megnyugtatott:

Jövőre lesz folytatás. Franz Schubert két dalciklust komponált, s tervezzük a másik bemutatóját is.
A koncertet Szarvas Attila, a testvérvárosi kapcsolatokért is felelős alpolgármester nyitotta meg, és vendégként ott volt Galgóczy Zoltán alpolgármester is.

Forrás: bp18.hu/G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva