Rögtön jövök…, és bérlek egy üzletet!

Szerző • 2014-06-17 • Egyéb, EU, Fejlesztések, Hírek, Könnyű, Közélet, Pályázat, Polgármester Rögtön jövök…, és bérlek egy üzletet! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1219

Ughy Attila, nemcsak polgármesterként képviseli Budapest érdekeit, hanem a főváros városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnokaként is. Ennek egyik eredménye a „Rögtön jövök!” program.

Az üres üzlethelyiségek hasznosítását szorgalmazó és segítő kezdeményezés célja, hogy a régóta parlagon álló földszinti ingatlanok minél előbb gazdára találjanak, illetve az új üzemeltető vagy tulajdonos megérkezéséig egy trendibb arculattal járuljanak hozzá a szebb városképhez.

03-3000x1600_c

Mint minden nagyváros, így Budapest egyik legnagyobb kihívását is az üresen álló utcai üzlethelyiségek jelentik, amelyek elhanyagoltsága és elhagyatottsága rontja a városképet. Ugyanis a recesszió miatt kiadhatatlan üzletek lassan leépítik egy-egy terület értékét.

A „Rögtön jövök!” program azzal a céllal indult, hogy más városokhoz hasonlóan Budapesten is külön munkacsoport foglalkozzon az üresen álló üzlethelyiségek hasznosításával. Feladata, hogy kidogozzon olyan egy jogi konstrukciót, melynek keretében Budapest 23 önkormányzata egységes formában és a jelenleginél sokkal rugalmasabban, gyorsabban tudja hasznosítani a nehezen kiadható üzlethelyiségeit.

1-6f40a2dfb6

A program másik feladata, hogy gyorsan és hatékonyan közvetítsen a tulajdonosok, a helyiségeket kereső és környékeket revitalizálni képes társadalmi, kulturális vállalkozások, illetve külső szakértők között. A belvárosi üzlethelyiségek kiüresedtek, szomorú képet festenek, de az I., II., IV., VI., VII., VIII., IX. és a XVIII. kerület együttműködésével elindult egy pozitív folyamat, így a program segítségével a belváros ismét vonzó kereskedelmi célponttá válhat.

DD.10.12.2013.036

„A tényleges kereskedelem elvonult a város központjából, és a közterek, találkozóhelyek is a plázákba helyeződtek át. A folyamatot nemcsak kereskedelempolitikailag kell megváltoztatni, hanem abból a célból is, hogy újra az utca legyen a közösség tere. A kirakatokat borító egységes arculattal nem eltakarni szeretnék az üres üzleteket, hanem fejleszteni a kereskedelmet és a társadalmi tudatot. A programhoz kapcsolódó most induló internetes felületen pedig bárki szabadon kereshet és kínálhat üzlethelyiségeket.”– hangsúlyozta a program kapcsán Ughy Attila.

A www.rogtonjovok.hu weboldalon bárki szabadon kereshet a Budapesten található üres üzlethelyiségek nyilvántartó rendszerében, és további információkat is talál a bérleti lehetőségekről.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva