Rögtön jövök!

Szerző • 2014-08-24 • Egyéb, Hírek, Közélet, Pályázat, Polgármester Rögtön jövök! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1494

PÁLYÁZAT! Nyisson Ön is üzletet! Ötletgazdáké a tér!
A cél, hogy a kihasználatlan, városképet rontó, üresen kongó helyekre élet költözhet, olcsón, hosszú távra. Aki vállalja a hely felújításának költségét, az is beszámít a bérleti díjba – sőt fedezheti is azt. Ughy Attila kezdetektől segíti a programot, ami a kisvállalkozóknak a plázákon kívül is lehetőséget teremt. Szóval, rögtön jön?

Végre eltűnhetnek a poros, üres ablakok!

Élet költözhet a sötét helyiségekbe! Méghozzá olyan, amilyet Önök szeretnének! Itt most a kisvállalkozóké, ötletgazdáké a tér. Bárminek helye lehet, amit csak kitalál, sőt, ha vállalja a felújítás költségeit, még bérleti díjat sem kell fizetnie. Tegyen Ön is ajánlatot az Önkormányzatnak!

A pályázat kedvezményes bérleti lehetőséget teremt az Önkormányzat kihasználatlan helyiségeinek kiadásával. Sőt, felújítandó helyiség renoválása esetén a költségeket beszámítják a bérleti díjba.

1

Mindegy, mi lesz az ablakok mögött, ha az nem ütközik törvénybe, vagy nem romboló, erkölcstelen. Válasszon az önkormányzati tulajdonban lévő utcára, vagy udvarra néző földszinti bérlemények közül hogy ott valósítsa meg álmát, ráadásul úgy, hogy a környéket is gazdagítja vele.

Mert a plázákon kívül is van élet!
Ughy Attila, mint városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnok kezdetektől részese a programnak, ami lehetőséget nyújt a kisvállakozóknak, hogy ismét teret kaphassanak a plázákon kívül is. Mindig is fájlalta, hogy az utóbbi évtized gazdasági folyamatai a közösségi terek és a kiskereskedelem ellen dolgoztak, ezért is vállalt fontos szerepet abban, hogy újra visszatérhessen a személyesség a város falai közé.

0

Ha a közösségi élet a bevásárlóközpontokból visszatér a közterekre, az üzlet is vissza fog térni Fotó: Majtényi Mihály, budapest.hu

 

A valódi, tényleges kereskedelem a város központjából kivonult, sőt, a közterek, találkozóhelyek, közösségi tér is a plázák köré rendeződött. Ez nem csupán kereskedelempolitikai változást követel, a cél, hogy újra az utca legyen a közösség tere – szögezte le Ughy Attila programgazda már az induláskor. –  Fejleszteni kell a kereskedelmet és a társadalmi tudatot.

A Rögtön jövök! weboldalán olvashatunk az eddigi sikerekről, az akció részleteiről, mint például a Galériáról és workshopokról, ahol úgy csinálnak kedvet, hogy tanácsokat is adnak a sikerhez, olyan példákat mutatnak, akiknek már sikerült: mert igenis, vannak olyanok, akik sikerre vitték vállalkozásuk, vannak, akik valóra tudták váltani álmaikat, megvalósítani ötleteiket – mert belevágtak!

Szóval, Ön is Rögtön jön?

Tegyen ajánlatot! Adja be pályázatát szeptember 15-én délig, érdemes!

https://www.facebook.com/rogtonjovokprogram
http://rogtonjovok.hu/

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS_Rögtön Jövök! kedvezményes helyiségpályázat

PÁLYÁZATI LAP_Rögtön Jövök kedvezményes helyiségpályázat

rj_szoro-01

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva