Rövidebb lesz idén a lomtalanítás – itt vannak az időpontok

Szerző • 2016-02-22 • Hírek, Zöld környezet Rövidebb lesz idén a lomtalanítás – itt vannak az időpontok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva65231

Tavasztól a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) két központjában (a XVIII. kerületben, a Méta és a Besence utca sarkán, illetve a XV. kerületben) is le lehet majd adni azokat a megunt, vagy sérült tárgyakat, amelyekre már nincs szükségünk.

A rászorulók az utcán elhelyezett tárgyakat minimális tárolási díj ellenében elvihetik – mondta el a Magyar Időknek Horváth László, az FKF PR-szakreferense.

Az FKF idén elsőként az V. kerületben, február 26-án, pénteken kezdi meg a lomtalanítást, az elszállítást az előző évekkel megegyező módon végzi.

A társaság körzetekre osztotta Budapestet, így az ingyenes lomtalanítás rövidebb ideig okoz kellemetlenséget mindenkinek.

Belváros-Lipótváros után az I. kerületben február 27-én, a XIII. kerületben február 28. és március 4. között viszi el a fővárosi közszolgáltató cég a feleslegessé vált holmikat. Március– áprilisban a VIII., a X., a XIX., a III. és a XII. kerület következik.

A többi kerület hulladékszállítási időpontjait folyamatosan közli az FKF, az információt ide kattintva találja!

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő, a lomtalanítás során az utca szélére nem kihelyezhető, veszélyes anyagok leadására idén is minden körzetben az elszállítás napján gyűjtőpontot üzemeltet az FKF. Az ideiglenes gyűjtőpontokon festékek, oldószerek, akkumulátorok, sütőolaj, gumiabroncsok, növényvédő szerek és elektronikai hulladékok adhatók le.

A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek, illetve a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik. A hulladéktörvény alapján a lomtalanításkor kitett tárgyak a kihelyezés pillanatában az FKF tulajdonába kerülnek, így aki ezekből eltulajdonít, az lopást követ el.

Vigyázat: a közterületfelügyelők fellépnek azok ellen is, akik nem tartják be a lomtalanítás lebonyolítására vonatkozó szabályokat, nem a megengedett időben teszik ki a lomot a közterületre, vagy tiltott hulladékot raknak ki.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva