Segíthetünk? – egy héten át

Szerző • 2017-08-23 • Hírek Segíthetünk? – egy héten át bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva328

Amikor e sorok megjelennek, már javában szorgoskodnak a kerületben azok a fiúk és lányok, akik úgy döntenek, hogy segítenek másokon, elsősorban az idősebb, egyedülálló embereken. A Segíthetünk? elnevezésű, két éve született kezdeményezés egyik életre hívóját, a kerületi Agapé Gyülekezet lelkipásztorát, Paul Hendersont kértük, számoljon be az idei jótékonysági akcióról.

Emlékszem, tavaly is várták a rászorulók, hogy segítsenek nekik, hogy egy napig elvégezzék helyettük azt, amit ők már nehezebben tesznek meg, miközben a fiatalabbak úgy, hogy észre sem veszik
.
– Ez a kezdeményezésünk lényege. A gyülekezetünk fiataljai könnyen oldják meg azokat a dolgokat, amelyek a segítségre szorulóknak gondot okoznak. Miért ne lennénk a segítségükre, amikor nekünk ez semmibe nem kerül?

Mindent, amit kérnek

Csak egy kicsit kell az emberek felé fordulni, ha képletesen is, belenézni a szemükbe. Ehhez valóban nem kell semmi különös, csak néhány gondolat lélektől lélekig, amit tett követ.

– Amikor, életre hívtuk a Segíthetünk? akciót, a gyülekezetünk hatvan-hetven fiataljából jószerével csak azok nem jelentkeztek, akik nem voltak itthon.

Hogy informáljuk azokat, akiknek szüksége lehet az ifjú agapésok segítségére? Mit vállalnak, miben segítenek?

– Nehéz összefoglalni ezt röviden, mert aki megkeresi a gyülekezettünket, annak természetesen mindenben segítünk a normális határokon belül. Ha kérik, bevásárolunk, felvisszük például a nagyobb súlyú élelmiszereket. Ha kérik, kitakarítjuk a lakást, megpucoljuk az ablakot, vagyis megcsinálunk mindent, amivel boldog napot tudunk szerezni.

Szeptemberi alkalmak

Mivel e sorok pontosan a Segíthetünk? akció félútján, augusztus 24-én, csütörtökön lesznek olvashatók a lapunkban, várható-e, hogy megnő majd a kérések száma?

– Állunk elébe, a fiataljaink erre szánják ezeket a napokat, s biztos vagyok abban, hogy az idén is sokaknak szereznek örömöt.

Az augusztus vége, a szeptember eleje a Segíthetünk? akciótól függetlenül is mozgalmasan szokott telni a gyülekezetük életében. Így lesz most is?

– Igen, mert augusztus 29-én, szeptember 5-én és 12-én lesz három alkalmunk, amikor kötetlen beszélgetés közben közelebb kerülhetünk egymáshoz és az Úrhoz. Ezek iránt, ha lehet, még nagyobb az érdeklődés, hiszen már a legtöbben itthon lesznek.

Hol rendezik meg ezeket az összejöveteleket?

– A gyülekezeti házunkban, a Kondor sétány 18. alatt várunk mindenkit, fiatalokat is, idősebbeket is. 18 és 19 óra között lesznek ezek az alkalmak, amik nem egyebek, mint kötetlen beszélgetések, de olyanná szeretnénk tenni azokat, hogy lélekig érjenek, megérintsék azokat, akik a vendégeink lesznek.

Köszönetpiknik

Tudni való, hogy a gyülekezet fiataljai ellenszolgáltatás nélkül vállalják a segítő munkát, de azért megkérdem: viszonozzák-e a segítőkészségüket?

– Nem feledkezünk meg róluk, mert rendezünk egy pikniket, megköszönve, amit másokért tettek. Persze nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy miként, milyen őszinteséggel fordulunk az embertársaink felé. Azt hiszem, manapság már önmagában ez is kincset ér…

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva