Segítség szükségben

Szerző • 2014-11-20 • Hírek, Közélet Segítség szükségben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1506

Lakossági fórummal, adomány ruhák és cipők turkálójával, tréninggel és gyerekprogramokkal várt minden Havannán élőt a Jövő Ifjúságáért Egyesület, november harmadik vasárnapján a Kondor Béla Közösségi Házban.

A bejáratnál ugráló várba botlott a belépő, mögötte kézműves foglalkozás, s az elmaradhatatlan arcfestés. Balra, egymáshoz tolt asztalokon, használt ruhák tornyosultak, szemben cipők.
– Tízkor, a kezdéskor már ötvenen jöttek ruhát válogatni – mondta Lukács László, az eseményt szervező, Jövő Ifjúságáért Egyesület elnöke, délután fél kettőkor, amikor még mindig szép számmal válogattak az asztalok mindkét oldalán.
Szili-Darók Ildikó projektmenedzser, a közel kétszáz betérőre utalva megjegyezte:
– Úgy látjuk, szükség van a telepen az efféle szociális akciókra.
A ruha és cipő turkáló mellett margarinosztásra is sort kerítettek. De a margarin már nem járt ingyen, kizárólag feladat ellenében. Egészséges életmód tesztet kellet kitöltenie annak, aki igényt tartott a margarinra.

asdf2

A négyes számú előadóterem lakossági fórumtól volt hangos.
– A hetvennyolc éves szomszéd bácsi azt állítja, hogy az ajtaja elé vécézünk, és hajnali háromkor kopogunk a falon. A rendőrség már lezárta az ügyet, mégis beidéztek a bíróságra – panaszkodott ott jártamkor egy környéken lakó, a megjelent képviselőknek, s a moderátori szerepet betöltő Szili-Darók Ildikónak
Ahogy eddig is, úgy az egyesület munkatársai, most is megpróbálnak segíteni minden hozzájuk fordulónak, így a fenti idős hölgyet sem engedik egyedül a bíróságra, hogy sokadszorra bizonyíthassa igazát.
A színházterem már kiürült, de az ajtaján felejtett papír még hirdeti, konfliktuskezelő tréning zajlott itt nemrég. Újdonság volt, és előre nem várt sikert hozott ez a rendezvény. Olyan helyzetekkel és jelenetekkel készültek, amelyekről joggal gondolták, előkerülnek majd a lakossági fórumon.
– Többen jelezték, szeretnének hasonló, ahogy mondták, gyakorlatias előadásokat – utalt a tréning végén elhangzottakra Lukács László.

asdf3

Az alapítvány rendezvényein megszokhattuk a különféle vetélkedőket, tombolát. Most is hűek voltak önmagukhoz.
– Minden kitöltött kérdőívért, a játszóházban készített tárgyért tombola szelvényt osztottunk. Mind a hatvanöt nyert – világosított fel a projektmenedzser.
Az egyesület jövőre, megtartva az eddigit, újabb programmal, annyit megtudtam, pénzügyi tanácsadóival vár minden Havanna-lakótelepit.

bp18.hu, Ditzendy Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva