Segítünk a családoknak!

Szerző • 2014-08-16 • Család, Egyéb, Hírek, Könnyű Segítünk a családoknak! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1994

A 18. kerületben működő Pestszentimrei Nagycsaládos Egyesület élete mozgalmas volt idén, hiszen a februárban történt vezetőségváltásnak köszönhetően nagy lendülettel kezdődött meg az új csapat munkája. Nagyné Lauth Tünde elnök asszony nagy reményeket fűz egyesülete jövőbeli működéséhez, és bízik a támogatókban, illetve abban, hogy egyre több család arcára varázsolhatnak mosolyt.

képek 440

Milyen céllal alakult az egyesület?

Egyesületünket még az előző elnök asszony alapította 2001-ben, célja pedig a családok és a gyerekek megsegítése volt. Idén februárban vettem át a jelentős tartozásokat felhalmozó szervezetet, melyet mai napig törlesztünk, és nagyon jó úton haladunk. A fő célunk azonban változatlan, kivétel, hogy szeretnénk jelentősen bővíteni az egyesületi tagok számát.

Ki lehet egyesületi tag?

Bármely család kapcsolódhat hozzánk, aki jelentkezik. Úgy alkottuk meg az alapszabályunkat, hogy a két- és egygyermekes családok is jelentkezhetnek. Engem pedig bármikor kereshetnek.

képek 350

Milyen programokat szerveztek mostanában?

Szerveztünk egy nagyon jó kis Húsvétot, amire nem csak a nagycsaládosok, hanem bárki jöhetett. Egyik támogatónktól tojásokat és csoki nyuszikat is kaptunk, illetve nagy segítségünkre volt az önkormányzat, aki a helyszínt biztosította számunkra. Aztán nyár elején tartottunk egy fantasztikus gyereknapot, ami szintén mindenki számára nyitott volt. Volt ugráló vár, játékok sütemény, étel-ital valamint kaptunk minden gyermek számára egy héliumos lufit, és csomó minden más, tehát nagyon jól sikerült.

Milyen programok várhatóak a közeljövőben?

Az egyesületi tagjainknak szervezünk egy csapatépítő bográcsozást, mivel plusz tizenkét családdal bővült az egyesület, amióta én vagyok az elnök. Az átmeneti adminisztráció miatt még sajnos nem pályázhatunk, de a jövőben szeretnénk kirándulásokat is szervezni. Az egyik szponzorunknak Pásztor Józsefnek hála, a gyereknap után még szeptemberben tartunk egy családi napot, amire szintén mindenkit várunk szeretettel. Ezen kívül negyedévente megünnepeljük az egyesületben lévő gyerekek születésnapját is.

képek 380

Milyen adományokkal segítik a nagycsaládosokat?

Nagyon örülök, hogy február óta háromszor is tudtunk adományt gyűjteni. Egy külső egyesülettől vajat, csemegeuborkát, míg az önkormányzattól tésztát, kalácsot, kolbászt, lisztet kaptunk, ami húsvét előtt nagyon jól jött a családoknak. Szeretnénk iskolaszerekkel is segíteni, amely pályázathoz várjuk a papírokat. Szeretnénk a gyerekeknek segíteni a tanulásban, ezért az adományboltunkban egy-egy órás felkészítő órákat tartanánk.

Hogyan működik az adománybolt?

Szerencsére rengeteg árút kapunk mostanában. Ezeket eladjuk, és abból adományokat veszünk, illetve fedezzük belőlük a rendezvényeink költségét is.

Hová mehet aki segíteni szeretne?

A Bocskai és a Dózsa György út sarkán találják adományboltunkat, a 18. kerületben.

Nagyné Lauth Tünde elérhetősége: 06 70 432 3252

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva