Sikeres programok a Havanna Napokon

Szerző • 2015-10-01 • Hírek, Közélet Sikeres programok a Havanna Napokon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva996

Idén is tartalmas programokat kínált a 17. alkalommal lezajlott Havanna Napok rendezvénysorozata. A kilenc nap során számos kiállítás, koncert, és különböző témájú előadás segítségével bő egy hétig ismét szorosabbá vált a közösségi kapcsolat a lakótelepen élők és a kerület más részeiből érkező látogatók számára is.

Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház intézményvezetője úgy véli, idén minden eddiginél tartalmasabb volt ez a bő egy hét.

 fotó: Ravasz Balázs-SLY Stúdió

fotó: Ravasz Balázs-SLY Stúdió

Minden napra jutott olyan program, ami önálló rendezvényként is megállta volna a helyét. Kiállítás, konferencia, előadás vagy éppen az egészségnap. A szombati Nemzetiségi Fesztivál különösen jól sikerült. Az eső talán még segített is ebben, mert ugyan a közösségi házba kényszerültünk, de éppen ezért közelebb kerültek egymáshoz az emberek, és nagyon jó volt a hangulat. Annak is örülök, hogy Szarvas Attila alpolgármester a rendezvény mögé állt, és az önkormányzatot képviselve részt vett az egész programon.

havannarip02_bent

fotó: Ravasz Balázs-SLY Stúdió

A Havanna Napok hagyományosan legmozgalmasabb két napja a záró hétvége, amit idén az esős időjárás megpróbált elrontani, de nem járt sikerrel. Szombaton a Nemzetiségi Fesztivál beköltözött a Kondor Béla Közösségi Házba, és a Szabad Alkotók Köre Jelenlét című kiállításának műtárgyai különleges hangulatot adtak a kerületi nemzetiségek kulturális és gasztronómiai találkozójának.

A színpadon egymást váltották a német, a szerb, a horvát, a lengyel, a román, roma, örmény és görög közösség tánccsoportjai, előadói. A fellépők életkora az óvodástól a nyugdíjasig terjedt, ami azt is jelzi, hogy a hagyományokat van, aki átadja és van, aki továbbvigye.
Vasárnapra kicsit javult az időjárás, így valamennyi szabadtéri programot sikerült megtartani. A délelőtti bográcsos főzőversenyen 15 csapat vett részt. A közösségi ház mögötti füves területet ezúttal is belengte a bográcsokból, üstökből áradó ínycsiklandozó illatfelhő.

A színpadi program is nagy sikerrel zajlott. Az óvodások tornabemutatóját ugyanolyan lelkesen fogadta a közönség, mint az énekesek fellépéseit és zenekarok koncertjeit. Az esti R-GO koncertre nem csak a lakótelepről és a kerület más részeiből, hanem Budapesten kívülről, sőt még a felvidékről is érkeztek rajongók.

havannarip04_bent

A Havanna Napokat hagyományosan a vasárnap esti tűzijáték zárta.

bp18.hu, P.A.

Címlapkép: Ravasz Balázs-SLY Stúdió

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva