Sikeres toborzó: száznál is többen a Bókay uszodában

Szerző • 2015-09-02 • Hírek, Sport Sikeres toborzó: száznál is többen a Bókay uszodában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1054

Több mint száz gyermek és szülő érkezett augusztus 28-án délután a Bókay-kerti uszodába a Városgazda Utánpótlás Akadémia úszás és vízilabda toborzójára. Ismétlés szeptember 19-én a Vilmos Endre Sportcentrumban

Már 17 órakor megtelt az uszoda előtere, sok lelkes gyermek fogadta a szervezőket a regisztráció alkalmával. A hangulat csak fokozódott, amikor az úszó szakosztály versenyzői bemutatót tartottak a vízben, ezzel motiválva a kezdőket, hogy ilyen szintre is el lehet jutni viszonylag kevés idő alatt.

A sportágválasztás előtt Lévai István Zoltán alpolgármester és Banyár László, a Városgazda vezérigazgatója mondott köszöntőbeszédet, biztatva a kezdő kis sportolókat.

A toborzóra 5 éves kortól várták a gyermekeket, ahol a szakemberek felmérték a jelentkezők hajlékonyságát, valamint úszástudását különböző úszásnemekben, majd személyes elbeszélgetésre került sor. Végül 26 jelentkezőt vettek fel az úszó szakosztályba és mintegy 10 gyermeket a vízilabda szakosztályba.

toborzo01_bent

Horváth Zoltán úszó szakosztályvezető elmondta, hogy a versenysport megismertetése mellett az új oktatási rendszert is bemutatták, amely elnyerte a gyermekek tetszését. A kezdő sportolókon felül olyan fiatalok is jelentkeztek, akik már tagjai más sportegyesületeknek, így méltán mondható sikeresnek az úszás toborzó.

A vízilabda felmérőn elsősorban a vízbiztonságot és a stabil úszástudást figyelte Kun György szakosztályvezető, de elárulta, hogy ezen felül nem árt egy kis vagányság, talpraesettség, ha valaki ezt a sportágat választja.

A következő toborzó szeptember 19-én lesz a Vilmos Endre Sportcentrumban, ahol több sportágban is kipróbálhatják magukat a vállalkozó kedvűek.

Forrás, fotó: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva