Sok-sok vendég az Ovi-Sportpálya átadón

Szerző • 2018-10-09 • Hírek, Közélet Sok-sok vendég az Ovi-Sportpálya átadón bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva362

Az Ovi-sportpálya átadók sora október 4-én a Robogó óvodában folytatódott, ahol Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármesteren túl, illusztris vendégei is voltak a 6×12-es pálya átadásának.

A vendégek között köszöntötték a házigadák Buzánszky Jenőnek, az Aranycsapat egykori tagjának a fiát is, aki elmondta, hogy számára az édesapja emléke miatt is fontos a pályaátadó, hiszen a 2015-ben, 90 éves korában elhunyt labdarúgó kezdeményezte az ovipályák létrehozását, ami szép karriert futott be az utóbbi években.

Ott volt az ünnepségen Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester is. Az előbbi örömteli adatokkal szolgálat, amikor elmondta, hogy ez a pálya már a 19. a kerületiek sorában, Budapesten a 70., országosan pedig a 350.

Semmi sem bizonyíthatja ennél jobban azt, hogy a kerület is odafigyel a jövő nemzedékére, s arra, hogy egészséges generáció nőjön fel, s ha néhányukból élsportoló válik, az ennek a sportpályának, az itt végzett „edzéseknek” is köszönhető lesz.

Meglepetésvendég volt az átadón Kotsis Attiláné, az 1976-os és az 1980-as olimpián negyedik helyezést elért női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya is.

A kiváló egészségi állapotban lévő, 90 éves szakember az átadó után már meg is tartotta az első röplabdaedzést a gyerekeknek, akik örömmel ismerkedtek a sportággal.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva