Sok százmillió forint bölcsődékre, óvodákra, iskolákra

Szerző • 2014-07-15 • Család, Egyéb, Fejlesztések, Hírek Sok százmillió forint bölcsődékre, óvodákra, iskolákra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva4626

KORSZERŰSÖDŐ INTÉZMÉNYEK – Írják már a jövőt… Az önkormányzat gyermekek jövője iránti elkötelezettségét mutatja, hogy szinte megszámlálni is nehéz, az elmúlt években hány bölcsődében, óvodában és iskolában végeztek felújítást és korszerűsítést.

Iciri-Piciri, Cseperedő, Hétszínvirág

Az Attila utca 13. szám alatt az Iciri-Piciri bölcsőde a fejlesztés révén három csoportszobával, összesen már negyven férőhellyel várja majd a  környéken élő gyermekeket. A munkálatokat az Európai Unió 150 millió forinttal támogatta. Az önkormányzat 70 millió forintot nyert a Cseperedő óvoda és a Hétszínvirág bölcsőde energetikai korszerűsítésére. Megújul az épületek homlokzata, s az új szigetelés révén komfortos és környezetvédelmi szempontból is korszerű intézményekbe járhatnak majd a kicsik.

Kandó, Kapocs, Bókay

A Kandó Téri Általános Iskola felújításának köszönhetően tavaly már két osztállyal több indulhatott, korszerűbb lett a konyha, a fűtésrendszer és a hőszigetelés. A Kapocs Utcai Általános Iskola játszóterét szintén felújították. A Bókay Árpád Általános Iskola üres gondnoki lakását tanteremmé alakították, így az ősszel két új első osztály helyett már három lesz.

Kassa, Piros, Csontváry, Fecskefészek, Vándor

A Kassa Utcai Általános Iskolában felújították a földszinti mosdókat, és az épület energetikai felújítása is sínen van. Az Üllői úti Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola előtti részt sikerült zöldterületté varázsolni. A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola energetikai korszerűsítésére is nyert pénzt a kerület: 200 millió forintot lehet költeni a külső homlokzat szigetelésére, s az önkormányzat sikeresen pályázott a Fecskefészek bölcsőde és a Vándor Sándor utcai óvoda energetikai korszerűsítésére is: ezekre 150 millió forintot lehet fordítani.

bölcsi

Brassó, Csemete, Zöld Liget

A Brassó Utcai Általános Iskolában 80 millió forintért végeztek korszerűsítési munkákat, a focipálya is megújult, a Csemete Nevelde óvodában korszerűsítették a tornatermet, rendbe tették a homlokzatot és a padlásteret, s az új tornaszobának és játékoknak köszönhetően a Zöld Liget óvoda is sportos ovivá változott.

KORSZERŰSÖDŐ INTÉZMÉNYEK

Tanulni és tanítani: Megbecsült gyermekek, megbecsült pedagógusok

Minden létező szakpolitikai intézményben, szervezetben és fórumon azt képviseljük, hogy a helyi pedagógusok kapjanak meg minden támogatást ahhoz, hogy hivatásukat hivatásszerűen tudják végezni. Azt gondoljuk, ez közös feladat és közös érdek.

Eötvös és Sztehlo

Az Eötvös Loránd Általános Iskolában egy száz százalékban támogatott, 44 millió forint értékű beruházás valósult meg: műfüves pálya épült, és az udvar is megszépült. A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium csaknem 300 millió forintot nyert egy energetikai fejlesztési pályázaton. Ennek köszönhetően 2014 őszére megvalósul az intézményben az átfogó fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje és a teljes körű homlokzatszigetelés. Örvendetes hír, hogy megnőtt a Sztehlóba beiratkozók száma, így hosszú távon garantálható az általános iskola és az óvoda fenntartása. Sőt! Az óvodában szeptembertől három csoport indul – egyenként 25 fővel –, így megoldható az óvodáskorú gyermekek körzet szerinti elhelyezése is.

Elkészült! A Napsugár óvi várja a gyermekeket!

Napsugár, Micimackó, Táncsics, Szenczi

A Szélső utcában új óvoda épül, amely az Eke utcai Napsugár óvoda tagóvodája lesz. A Pázsit utcai Micimackó bölcsődében a tető felújításával megszűnik a sok gondot okozó beázás. Az önkormányzat 200 millió forintot nyert a Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola energetikai korszerűsítésére. Az MLSZ által futballpálya-építésre kiírt pályázat segítségével a Nagykőrösi úti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában 20 x 40 méteres műfüves focipálya készül el az idén.

kép

Összegzés

A következő oktatási intézmények újultak, újulnak meg: Attila utcai bölcsőde, Cseperedő óvoda, Hétszínvirág bölcsőde, Eötvös Loránd Általános Iskola, Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Kassa Utcai Általános Iskola, Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola, Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola, Fecskefészek bölcsőde, Vándor Sándor utcai óvoda, Bókay Árpád Általános Iskola, Brassó Utcai Általános Iskola, Csemete Nevelde óvoda, Zöld Liget óvoda, Kandó Téri Általános Iskola, Kapocs Utcai Általános Iskola, Szélső utcai óvoda, Micimackó bölcsőde, Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola, Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola.

óvoda

A diák az első

„Nem vagyok mérnök, nem vagyok építész. Polgármester vagyok, aki a dokumentált adatokat a mindennapok nyelvére fordítja le. Ezeknek a projekteknek a nagyszerűsége ezért válik egyértelművé: tisztán látszik, hogy honnan hova jutottunk. Az új nyílászárók jobban záródnak, az új kazánok jobban működnek, vagyis olcsóbban, hatékonyabban, jobban működik az iskola, és ezzel komfortosabb körülmények között tanulhatnak a diákok. És ennél nincs fontosabb.”

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva