Sok volt, mégis elfogyott – krumpliosztás a kerületben

Szerző • 2015-10-27 • Hírek, Közlekedés Sok volt, mégis elfogyott – krumpliosztás a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1936

Közel 300 tonna jó minőségű, télálló krumplit osztott szét három nap alatt a XVIII. kerületi önkormányzat a 65 éven felüli, pestszentlőrinc-pestszentimrei polgárok között. Az október 20-22. között lezajlott akció során valamennyi érintett 15-15 kilogramm burgonyát vehetett át.

Az önkormányzat az ajándékkal segíteni akar az idős embereknek a beszerzésben, egyúttal enyhíteni kívánja az anyagi terheiket. Az élelmiszerosztásokkal a városrész vezetői évről évre igazolják a hitvallásukat, miszerint elkötelezettek az idősebb korosztályok támogatásában és segítésében.
Mindenkinek jusson.

Az akció első, keddi napján a zuhogó eső ellenére sokan éltek a lehetőséggel, és a zord időben is kivárták sorukat, hogy hazavihessék a krumplit. A három nap során mintegy 19 ezer zsák burgonya talált gazdára.

krumpli01_bent

Az önkormányzat számára fontos, hogy dolgozóira a kerületben élők ne csak mint hivatalnokokra gondoljanak, akik kipostázzák a leveleket, felszólításokat, hogy fizessék be például a gépjárműadót. Az ehhez hasonló szociális akciók, és egyéb juttatások azért is fontosak, hogy a kerületben lakók érezzék és lássák, hogy senki sincs magára hagyva – mondta Ughy Attila polgármester az egyéb hasonló támogatásokra is utalva.

A kerületben a burgonya és tartósélelmiszer-csomagok kiosztása mellett a gyermeket váró szülők, az iskolába járó diákok, vagy az ifjú házasok és október óta az újszülöttek is ajándékban részesülnek.

A jó gazda tud adni

A polgármester kiemelte, hogy egy közösség erejét jelzi, ha olyan gazdálkodást tud folytatni, ami lehetővé teszi a mostanihoz hasonló adományok szétosztását.

krumpli02_bent

Ha fegyelmezetten gazdálkodunk, takarékosan bánunk a költségvetéssel, akkor lehetőségünk nyílik arra, hogy segítsük a rászorulókat – tette hozzá Ughy Attila.

Főzésre és sütésre is kiváló krumpli
A Kiskunlacházáról érkezett kamionokban hazai termesztésű, télálló krumpli érkezett. A termelő a modern zsákológépnek köszönhetően arra is tudott ügyleni, hogy a szállítás során fellépő természetes apadás miatt se csökkenjen 15 kilogramm alá egy-egy zsák súlya. A szétosztott krumpli a Magyarországon is nagyon elterjedt Desirée fajta volt, aminek a felhasználhatósága széles körű, mert főzésre és sütésre is egyformán alkalmas. A hideget is bírja, és tárolása sem igényel különösebb szakértelmet, mindössze arra kell figyelni, hogy a panellakásokban hajlamosabb a csírázásra.

Annak érdekében, hogy mindenkinek minél egyszerűbb legyen az ajándék hazaszállítása, négy helyszínen lehetett átvenni – a személyre szólóan postázott utalványok alapján – a burgonyát, aminek kiosztásában a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai is segédkeztek.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva