Sokakra lehetünk büszkék a kerületben

Szerző • 2018-12-17 • Hírek, Közélet Sokakra lehetünk büszkék a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva590

Jutalmazta az önkormányzat a sikeres diákolimpikonokat.

Ha utánaszámolunk, elcsodálkozunk: 35 éve versengenek a kerületi iskolák diákjai a helyi diákolimpia legkülönbözőbb számaiban, hogy aztán a legjobbak részt vegyenek a fővárosi, majd az országos megmérettetésen is. Tasnádi András, a Brassó Utcai Általános Iskola igazgatója és a kerületi diákolimpia főszervezője a Városképnek nemrég elmondta: akkor kezdett bele a diáksport-esemény szervezésébe, amikor az ország, sőt az egész világ aggódott azért, hogy milyen befolyással lehet a politika a felnőttek ötkarikás játékaira. A diákolimpia szerencsére már akkor is zavartalanul szerveződhetett, folyhatott le.

Jutalom a győzteseknek

Ebben az esztendőben a Budapesti Diáksport Szövetség az általános iskolásoknak 17, a középiskolásoknak kilenc sportágban hirdetett versenyt. Felsorolni is nehéz, hogy a kerületi fiatalok hány számban indultak. Az olyan népszerű sportágak mellett, mint az úszás, az atlétika, a vívás, a kerékpár, a birkózás, jól szerepeltek többek között triatlonban, íjászatban, mezei futásban, ritmikus gimnasztikában és kyokushin karatéban is.

Az önkormányzat minden év végén gratulál és jutalmat is ad azoknak a sportolóknak, akik az országos versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. Az idei jutalomosztást december 13-án tartották a Kondor Béla Közösségi Házban.

Sportoljatok!
Az eseményen a diákok mellett részt vettek az edzők, a versenyzőket delegáló intézmények vezetői, az itt élő gyerekek számára számos sportágban sportolási lehetőséget kínáló Városgazda Utánpótlás Akadémia vezetői, az önkormányzat képviseletében Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester, valamint természetesen a szülők. Az ünnepség elején Lévai István Zoltán köszöntötte a versenyzőket.

A triatlont korán kell kezdeni

Triatlonban ért el országos első helyezést Baier Kristóf, akit a többiekkel együtt köszöntöttek a Kondorban rendezett ünnepségen. A sikeres fiatal sportoló a Brassó iskola nyolcadik osztályos tanulója, és nagyon határozott véleménye van összetett és rendkívül nehéz sportágáról.

Nagyon korán kell elkezdeni, főleg az úszást – mondta.

Ő maga hatéves korában kezdte az úszást, majd sorban következett a triatlonhoz szükséges futás és kerékpározás is. Persze könnyebben megy az ilyesmi, ha a családban komoly hagyományai vannak a sportnak.
Édesapám világbajnok maratoni futó, édesanyám pedig úszó – árulta el Kristóf, miként azt is, hogy egyesületében, a Tempo-Aqua SE-ben édesanyja az edzője.

Hogy a három szám közül van-e kedvence, arra is azonnal tudta a választ:

A futás. Mindhármat szeretem csinálni, de a futásban tudok a legjobban kiteljesedni.

Büszkék vagyunk mindenkire, aki elindul ezeken a versenyeken, és természetesen kiemelten azokra, akik ilyen szép eredményeket hoznak, és ezzel elviszik az ország legkülönbözőbb területeire a kerület jó hírét – fogalmazott az alpolgármester. – Én azt javaslom nektek, hogy mindenképpen sportoljatok. Akkor is, ha nem feltétlenül akartok élsportolók lenni, mert a sport segítségével egészséges felnőttekké válhattok. Ugyanakkor az is igaz, hogy erős elhatározással, kitartással nagyon szép eredményeket lehet elérni. Erre példa Marosi Ádám öttusázó, a kerület „sportarca”, aki saját sportágában világsikereket ért el, beleértve az Európa- és világbajnokságot, sőt az olimpiát is.

Az eseményen szintén részt vevő Marosi Ádám Lévai István Zoltánnal közösen adta át az okleveleket és a jutalmakat. Az önkormányzat az országos első, második és harmadik helyezetteket jutalmazta, továbbá a versenyzőket felkészítő edzőket, tanárokat.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva