Speciális olimpikonok számára gyűjtöttek

Szerző • 2014-10-20 • Hírek, Közélet Speciális olimpikonok számára gyűjtöttek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1532

A Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesület jótékonysági nemzetiségi estet tartott október 17-én városháza dísztermében. A klub első alkalommal rendezett nemzetiségi műsoros estet, amelynek teljes bevételét a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény (SOFI) csapatának a 2015. évi Los Angeles-i Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra való kiutazására fordítja.

– A speciális olimpiára hat sportoló és két edző utazik a SOFI-ból, a nevezési díjuk fejenként 200 ezer forint – mondta Zatik József, a Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesület elnöke. A sportolókat a SOFI Életjel Alapítványa, illetve egyéb támogatók is segítik.

A Lions a világban és kerületünkben
A Lions klubmozgalom a vakok és gyengén látok megsegítésére, az elesettek és szükséget szenvedők önzetlen támogatására 1917-ben bontakozott ki az Egyesült Államokban. A Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesület 1999-ben szerveződött, s azóta kiemelten támogatja a SOFI tanulásban és értelmileg akadályozott tanulóit. Aki támogatni kívánja a XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény olimpikonjainak a Los Angeles-i Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon való részvételét, az alábbi számlaszámon teheti meg: 10103881-55275644-00000004 Életjel Alapítvány (XVIII. kerületi SOFI alapítványa)

Clipboard11

Csík Árpádné gyógypedagógus, az Életjel Alapítvány kuratóriumának elnökének bevezetőjét követően Zatik József nyitotta meg a rendezvényt, majd az OVI Német Nemzetiségi Alapítványi Óvoda kiscsoportja mesejátékot adott elő, Sahin Cihan zongoraműsora csendült fel, a XVIII. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat felkérésére Dzsupin Ibolya színművész verset mondott az örmény-magyar barátságról, a helyi görög önkormányzat képviseletében a Kariatidák Kórustól görög dalokat hallhattunk, fellépett a Polonez táncegyüttes, valamint a Német Polgárok Egyesületének Liederschatz kórusa.

Clipboard10

 

Információink szerint a nemzetiségi esten sikerült 200 ezer forintot összegyűjteni, egy versenyző utazásának költségei tehát máris megvannak.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva