Sport a Bókay-kertben télen is

Szerző • 2015-02-18 • Hírek, Sport Sport a Bókay-kertben télen is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2467

A Bókay-kert a sport szerelmeseinek a téli időszakban is számtalan lehetőséggel kecsegtet legyen szó futásról, úszásról, termi edzésekről vagy éppen labdajátékokról, sőt még síelni is lehet.

A tavasz még várat magára, a természet szunnyad és bizony az ember hajlamos elfeledkezni arról, hogy a szervezetnek a vitaminok pótlása mellett mozgásra is nagy szüksége van ebben az időszakban. A kerület legnagyobb szabadidős és sporttevékenységének helyszíne, a Bókay-kert csak látszólag alszik a téli időszakban, mert most is számtalan módon nyújt sportolási lehetőséget azok számára, akik a mozgásigényüket itt szeretnék kielégíteni.

A kert nyitva tartási időben, ingyenesen, minden nap, reggel 06.00 óra és este 22.00 óra között várja a látogatókat.

bokay_bent

Elsőként a kert új büszkeségének számító felújított futópályát említhetjük. Társaságunk munkája révén, tavaly megújult az 508 méter hosszúságú pálya, melynek két oldala új szegélyezést kapott farönkökből, a futófelületre pedig apróra vágott fa darálék került. A fahulladék hasznosítása révén készült borítás nem csak környezetkímélő, de kíméletes az ízületek számára is.

A pálya szélessége mintegy másfélszeresére bővült és a nyomvonala is megváltozott, már egymás mellett is elférnek a futók, nem kell kitérniük egymás útjából. További jó hír a futás szerelmeseinek, hogy akik eddig csak sötétedés után értek rá mozogni, azoknak sem kell ezentúl csüggedniük, hiszen a pálya egy igazán korszerű világításrendszert is kapott.

További lehetőség a mozgásra, kellemes időtöltésre a kisgyermekes családok számára a Bókay- kertben található, sok játszóeszközből álló, változatos időtöltésre alkalmas játszótér.

A kertben található még, a téli időszakban is használható, fél focipálya méretű, magas kerítésű füves pálya is.

A kert Szélmalom utcai bejáratánál kosárlabda pálya található. Természetesen az utóbb említett két labdasport elsősorban időjárás függő, de alaposan felöltözve télen is várja a sportos élet iránt elkötelezetteket.

Külön említést érdemelnek azok a sportolási lehetőségek, amelyek egyébként költséggel járnának, de meghatározott időszakokban az Önkormányzat jóvoltából ingyenesen használhatók a kerületi lakosok (lakcímkártya bemutatásával) számára a „Lendületbe hozzuk!” program keretében.

A Futópont elnevezésű program keretében, a futóedzések megtervezéséhez, kivitelezéséhez szakedzők segítségét is igénybe lehet venni, kedden és csütörtökön a délutáni órákban 17.00 órától a kert felújított, fakéreg borítású futópályáján.

bokay00_bent

Ugyanitt Nordic walking tréningek is igénybe vehetők. Az északról eredő, speciális botokkal végzendő gyaloglós sportot a közhiedelemmel ellentétben nem a már kiforrott testi adottságokkal, tökéletes egészséggel rendelkező embereknek fejlesztették ki, hanem a súlyproblémákkal, ízületi, vagy vérnyomás gondokkal küzdők, a kismamák, valamint az idősebbek számára. A helyes technika elsajátításához nélkülözhetetlen, hogy a kívánatos mozgásformákat megfelelő módon begyakoroljuk, melyre minden héten, hétfőn és csütörtökön 17.30-tól van lehetőség.

Térítés mentes felnőtt úszásoktatás működik vasárnaponként délelőtt 09.00 és 10.00 óra között két szakedző segítségével a Park Uszodában. Fontos, hogy a gyermekek mellett, a felnőttek számára is nyíljon lehetőség az úszásnemek megfelelő szintű elsajátítására és a hibás mozgáselemek korrekciójára.

Természetesen ezen felül, az uszoda a Városgazda üzemeltetésében a téli időszakban is számos szolgáltatásával várja a lakosságot. A fedett uszoda feszített víztükrű, 25×16 méteres, 140 cm mély, 4 sávos fedett tanmedencéje kellemes, gyermekoktatáshoz megfelelő vízhőmérséklettel várja a látogatókat. A tanmedence korszerű vízforgatóval felszerelt, mely folyamatosan ellenőrzi a víz minőségét és hőfokát. Az uszoda délelőttönként kötelező és fakultatív úszásoktatás tart gyermekek részére.

A kötelező úszásoktatások alkalmával a kerületi iskolákból egy-egy évfolyam közel 1000 tanulója számára biztosít a Park Uszoda rendszeres úszásoktatást. Társaságunk 2014-től új szolgáltatásként, a kötelező úszásoktatás mellett, saját szervezésű úszástanfolyamokat is indított magas színvonalon, kedvező áron minden korosztály számára egyéni és kiscsoportos formában. A fakultatív úszásoktatásokra az uszodában a sportszervezőknél és a jegypénztárakban, valamint honlapunkon (wwww.varosgazda18.hu) lehet jelentkezni.

bokay03_bent

Az uszoda emellett speciális igényeket is kielégít, ilyen például a fogyatékos tanulók úszásoktatása, illetve délutánonként a gyógytestnevelés, valamint a rehabilitációs vízi torna. Uszodánk rendszeresen ad otthont rendezvényeknek, úszóversenyeknek. A medencénél 100 fős lelátó biztosít lehetőséget arra, hogy versenyek alkalmával a lelkes szurkolótábor is jelen lehessen. Létesítményünkben szaunával, szoláriummal, masszázzsal várjuk a pihenni vágyókat.

A minden évszakban igénybe vehető síoktatás régóta működik már a Bókay-kertben. A 4 Seasons síiskola pályáin egyeztetett időpontban kedden, szerdán és csütörtökön a kerületi lakosok számára lehetőség van a költségtérítés nélküli használatra. A 4Seasons Sí és Snowboard Park emellett három kivilágítható sípályájával, három felvonójával, hófánk csúszdájával, valamint egyéb izgalmas slide-elemekkel is rendelkezésére áll a téli sportok szerelmeseinek.

A Park Aerobic Center épületében, amely szintén a kertben található, két módon is ingyenesen igénybe vehető, a test edzésére alkalmas önkormányzati szervezésű program. Hétfőnként 17.00 órától kondícionáló torna várja a felfrissülni vágyókat.

Ugyanebben az épületben a Dél-Amerikából, Kolumbiából származó minden testrészt megmozgató, latin fitnesz, a Zumba oktatási óra is ingyenesen látogatható, péntekenként 17.00 órától.

A fent említett, térítésmentesen felhasználható mozgási lehetőségekről bővebb információt kaphat az Önkormányzat honlapján (www.bp18.hu/Sport).

Február 28-i a Bókay-kertben lévő teniszpályák mellett felépített 450 négyzetméteres jégpályán a nagyokig, kezdőktől a haladókig mindenki megtalálhatja a helyét.

bokay01_bent

Végül, de nem utolsó sorban a park területén található a Golden Ace Sport és Tennis Club által üzemeltetett pályákra és tenisz sportéletre hívjuk fel a figyelmet, amely nem csak tavasztól őszig látogatható, hiszen a két felfújható sátorban több pályával télen is működik a sportág rajongóinak legnagyobb örömére.

A lehetőség tehát adott, a Bókay-kert télen is sok szeretettel várja a sportolni vágyókat

varosgazda18.hu

(Címlapkép: newsnetwork.mayoclinic.org)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva