Sportnap az Ady-ban

Szerző • 2015-11-05 • Hírek, Oktatás Sportnap az Ady-ban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva778

Nem csak hasznos ismereteket szereztek az Ady iskola diákjai szokásos évi sport- és egészségi napjukon: jól is szórakoztak. Egy tanári beszámolót adunk közre.

A Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskola hagyományai közé tartozik az évente megrendezett sport- és egészségnap. Ezen a napon törekszünk arra, hogy a gyerekek olyan ismeretekhez jussanak játékos formában, ami az egészségüket szolgálja. Így volt ez ebben az évben is. A programok megszervezéséhez segítséget kaptunk a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoporttól, a tűzoltóságtól, illetve az iskola rendőrén keresztül a kerületi rendőrőrstől is.

A nap tervezésekor sok mindenre kellett gondolnunk: hasznos, tanulságos, ismeretterjesztő, megelőző, szórakoztató és jó hangulatú programokat szerettünk volna létrehozni. Olyat, hogy hasznos ismereteket közvetítsen, és mindenki jól érezze magát.

Az egészségnapot a tornateremben kezdtük, szerveztünk aktív mozgással járó feladatokat, életmóddal-egészséggel kapcsolatos tájékoztatókat, életmentéssel kapcsolatos tudnivalókat és természetesen jelen volt az egészséges étkezés is: salátakóstolás és egészséges szendvicskészítés. A gyermekek forgószínpadszerűen váltották egymást a különböző helyszíneken. Az egyik legkülönlegesebb helyszín a füstszoba volt, ahol a polgárvédelemmel foglakozó szakemberek segítették diákjainkat.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat. A sok program, a kedvükre való lehetőségek tárháza olyan élményekkel ajándékozták meg diákjainkat, mely sokáig beszédtémát adott a gyerekek körében. A felnőttek és a diákok egyöntetű véleménye szerint egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak.

bp18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva