Stílusok kavalkádja

Szerző • 2017-10-10 • Hírek, Közélet Stílusok kavalkádja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva373

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Pestszentlőrinc-Pestszentimrén azt a táncos fesztivált, amelyen minden évben több száz fiatal mutatja be a tudását. Az idei találkozón 11 csoport közel 350 táncosa lépett a Sportkastély küzdőterére, és a közönség hét különféle stílusban – modern és néptánc, kerekes székes és jeltánc, hip-hop, dzsessz- és latin tánc – előadott produkcióknak tapsolhatott.

A fesztivál alapgondolata a versenyen kívül a tánc örömének élvezése és megosztása. Számos visszatérő fellépő van, de szinte minden évben jönnek újonnan bemutatkozók is.

Értéket őriznek>/h3>

A táncosokat az önkormányzat nevében Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte, aki rövid megnyitó beszédében elmondta, hogy az itt élők büszkék lehetnek arra, hogy milyen sok értékes táncműhely működik a kerületben.

Egyenlő esélyek
A táncos fesztivál fellépői között idén is felléptek olyan csoportok, amelyek tagjai a hétköznapi életben valamilyen testi vagy értelmi fogyatékosság miatt hátrányból indulnak ép társaikkal szemben. A táncparketten ez a hátrány szerencsére eltűnik.
A Napsugár Anna Amatőr Zenei Jeltánc Társulat és a Roll Dance csoport állandó fellépőnek számít. A jeltáncosok között siket, Down-kóros és értelmi fogyatékos táncosok jelbeszéddel és mozgással kísérnek különböző stílusú dalokat, illetve játsszák el azok tartalmát.
A kerekesszékes és ép táncosok alkotta párokból álló Roll Dance idén romantikus, illetve tüzes latin koreográfiával aratott nagy sikert.

A fellépő tizenegy csapatból öt érkezett Pestszentőrinc-Pestszentimréről. Ez is mutatja, hogy milyen nagy hagyománya van itt a táncoktatásnak. A fesztiválon évről évre egyre több táncos vesz részt, köztük sok gyerek, ami nagyon fontos, hiszen a mozgás szeretetét nem lehet elég korán átadni, és erre a tánc az egyik legnagyszerűbb módszer – mondta az alpolgármester.

A tánc öröme a cél

A mottónk, a „Mutasd meg a táncod!” is azt jelzi, hogy a fesztiválon nem annyira a versenyzés a cél, hanem a tánc öröme, a barátkozás és a tapasztalatcsere. Örülünk annak is, hogy idén két újonc résztvevőnk is van, a modern táncokat bemutató Passion és Pixie Dance is a XVIII. kerületből érkezett. Sajnos az állandó dán tánccsoport ezúttal nem tudott eljönni – mondta el Bereczky-Balázs Nikolett, aki a másik főszervezővel, Szikes Péternével együtt már hagyományosan nemcsak a kezdés előtti utolsó pillanatokig, hanem még a fellépések közti szünetekben is leste a szereplők kívánságait, hogy mindenki tökéletesen tudjon a produkciójára összpontosítani.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva