Belorusz zászlót függesztett ki a kerületi önkormányzat

Szerző • 2020-08-26 • Hírek, Közélet Belorusz zászlót függesztett ki a kerületi önkormányzat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva219

A Polgármesteri Hivatal elé függesztették ki a diktatúra ellen, a demokratikus társadalomért küzdő belorusz mozgalom jelképét, a régi fehér-vörös-fehér belorusz zászlót. Ahogy Szaniszló Sándor polgármester fogalmazott Facebook-posztjában: jól kiegészíti egymást a történelmi igazságtalanságra emlékeztető székely zászló, és a jelen igazságtalanságaira figyelmeztető belorusz.

“Mi, magyarok, a rendszerváltás előtti 40 év tapasztalatai miatt nagyon is jól tudjuk, milyen egy elnyomó diktatúrában élni. Az elmúlt tíz évben azt is megismertük, milyen egy korrupt autokrácia.
Talán senki nincs ebben az országban, aki ne figyelné szimpátiával mindazt, amiért a belorusz nép ezekben a pillanatokban is körömszakadtáig küzd: a szabadságért, a demokráciáért, az igazságos és tisztességes államért.
És talán nincs senki ebben az országban, aki ne értené: a választási manipulációk, a fenyegetések és a “rugalmas jogrend” bármikor, bárkit célponttá, áldozattá tehet.
Ma kifüggesztettük a választási csalással hatalmát megtartani akaró diktatúra ellen, a demokratikus társadalomért küzdő belorusz mozgalom jelképét, a régi fehér-vörös-fehér belorusz zászlót.
Jól kiegészíti egymást a történelmi igazságtalanságra emlékeztető székely zászló, és a jelen igazságtalanságaira figyelmeztető belorusz” – olvasható a polgármester posztja.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva