A holland férfi első tesztje negatív volt – elmaradnak az önkormányzati rendezvények

Szerző • 2020-03-08 • Egészség, Hírek, Közélet A holland férfi első tesztje negatív volt – elmaradnak az önkormányzati rendezvények bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva218

Az első testeredmények nem mutattak ki koronavírus fertőzést annál a holland férfinál, akit a Zsebők rendelőbe jelentkezett a vírus gyanújával. Ezt Szaniszló Sándor közölte Facebook-oldalán. A polgármester tájékoztatott arról is, hogy a március 15-i ünnepi események biztosan elmaradnak, ahogy az önkormányzat valamennyi, a fenntartásában lévő közművelődési és sportlétesítményben is megtiltotta a rendezvények megtartását.

A kérdések és válaszok:

Melyik kerületi óvodába jár az érintett lakótársunk gyermeke?

Az érintett gyermekintézménybe járó gyerekek szüleit tájékoztatták. Aki nem kapott a saját óvodájától ilyen jelzést, biztos lehet benne, hogy gyermeke nem az adott esettel érintett intézmény tanulója. A holland férfi gyermeke és a többi családtag egészséges és tünetmentes. A következő heteket az otthonukban, karanténban töltik. A gyermek a közegészségügyi központ engedélyével/ orvosi igazolással mehet majd újra közösségbe.

Kinyitnak az óvodák, bölcsik?

Az érintett óvoda teljes és előírásszerű fertőtlenítését még pénteken elvégezték. Az intézményben a HACCP rendszerben nyilvántartott kézfertőtlenítők használatával óvják az óvodások biztonságát. A kerületi óvodák és bölcsődék hétfőn nyugodt, biztonságos körülmények között várják a kicsiket.

Mi a helyzet az iskolákkal?

Mint az köztudott, a kormány döntése miatt az iskolák már nem az önkormányzatok fenntartásába tartoznak. Döntéseket tehát nem hozhatunk velük kapcsolatban. A Dél-pesti Tankerületi Központ vezetőjével a kialakult helyzetről tisztességes, rendszeres egyeztetéseket folytatunk. Jelen körülmények között az iskolák tantestületeitől azt kérjük, hogy fontolják meg a nagyobb létszámú programok (iskolai színházlátogatás, kirándulások stb.) elhalasztását.

Mi lesz a rendezvényekkel?

Az önkormányzat valamennyi, a fenntartásában lévő közművelődési és sportlétesítményben megtiltotta a rendezvények megtartását. Mivel az uszodák is sportlétesítmények, sokan kérdezték, mi lesz az edzésekkel, a lakossági úszással. A Városgazda tájékoztatása szerint a kerületi uszodákban működő fertőtlenítő rendszer teljes mértékben megfelel a jelenleg érvényben lévő, szigorított egészségügyi előírásoknak, emellett a Városgazda megemelte a fertőtlenítő takarítások számát is, ezért az uszodák bezárása jelenleg nem indokolt.

Meddig tart a tilalom?

Március 15-ig biztosan fenntartjuk a szigorítást. Ez azt jelenti, hogy nem tartjuk meg a március 13-ra szervezett kerületi koszorúzási ünnepséget, és a hozzá tartozó kiegészítő programokat, elmarad a pestszentimrei Bányai Júlia utcában tervezett megemlékezés, és a március 15-re szervezett hagyományos Imre-Lőrinc futóverseny is.‼️‼️‼️

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva