Koronavírus: Bezárnak a kerületi óvodák, bölcsődék és idősügyi intézmények

Szerző • 2020-03-14 • Hírek, Közélet Koronavírus: Bezárnak a kerületi óvodák, bölcsődék és idősügyi intézmények bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva311

A kerületi kibővített Operatív Tanács mai ülésén több döntést is hozott, bezárnak az óvodák, bölcsődék és idősügyi intézmények is, elmaradnak a nyílt napok is. Erről Szaniszló Sándor tett ki bejegyzést a Facebook-oldalára.

A bejegyzésben a következőket írta a polgármester:

– Március 16-tól újabb döntésig zárva vannak az óvodák, bölcsődék, és az idősügyi intézmények.
– Március 16-a átmeneti nap lesz az óvodákban és a bölcsődékben. Ezen a napon minden intézmény még fogadja a gyerekeket, hogy a szülőknek legyen lehetőségük a munkahelyükön intézkedni. Ez nem rendes ovodai nap.
– Keddtől nincs ügyelet egyik intézményben sem.
– A zárlat azokra a magánóvodákra is vonatkozik, amelyek közszolgáltatási szerződésben állnak az önkormányzattal (Csodavilág és “OVI” Német Nemzetiségi Alapítványi Óvoda). A többiek esetében az fenntartó dönt az üzemelésről.
– Elmaradnak a nyílt napok, az iskolai beiratkozásokkal kapcsolatban később születik döntés.
– A zárlat ideje alatt a Városgazda munkatársai előrehozzák a karbantartási munkálatokat.

Ami az étkeztetést érinti:

Az óvodákban és a bölcsődékben az étkeztetés központilag lemondásra került. Ezzel a szülőknek nincs további tennivalója.

– Az áprilisi, már befizetett étkezést a későbbiekben jóvá írjuk.
– Mind az óvodai, mind a bölcsődei dolgozók a jövő héten rendes munkaviszonnyal dolgoznak. A következő héttől fizetett szabadságon lesznek.

– Otthoni karantén esetén azok számára, akik nem tudják önállóan megoldani az ellátásukat, a Városgazda munkatársainak segítségével házhoz visszük az ellátmányt.

– Bezárjuk az idősügyi nappali ellátást is.
A házi segítségnyújtás és a jelzőrendszer továbbra is üzemelni fog.
– Az idősek élelmezése csak elvitelre lesz lehetséges.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva