Korlátozzák a kerületben a személyes ügyfélfogadást

Szerző • 2020-03-12 • Hírek, Közélet Korlátozzák a kerületben a személyes ügyfélfogadást bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva203

Március 12. napjától a kerületi Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadást korlátozzák. A postai úton, elektronikus úton, a hivatal előterébe elhelyezett gyűjtőláda útján vagy a telefonon történő ügyintézés továbbra is folyamatos. A Városgazda18 Zrt. Baross utcai személyes ügyfélszolgálata március 13-tól zárva tart. Szaniszló Sándor tájékoztatása a legfrissebb kerületi tudnivalókról a koronavírus kapcsán.

Szaniszló Sándor polgármester a Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosságot a következőkről:

– Kérjük Önöket, hogy elektronikus kapcsolattartást kezdeményezzenek minden olyan esetben, amikor az alaptevékenység biztosításához nem feltétlenül szükséges a személyes jelenlét, vagy azt jogszabály nem írja elő.
– A szükségszerűen személyes jelenléttel járó ügyintézés csak az ügyintézővel való telefonos úton, illetőleg elektronikus levélben történő előzetes egyeztetés alapján lehetséges, amennyiben ennek szükségességét kollégáink is indokoltnak tartják.
– A Humánszolgáltatási Főosztály hatáskörébe tartozó szociális ügyekben személyes ügyfélfogadás hétfőnként 13:30 és 18:00 óra között az Ügyfélszolgálati Osztály 1184 Budapest, Üllői út 400. szám alatti, külön bejárattal rendelkező ügyfélszolgálati helyiségében történik.

– Arra kértük az összes hivatali dolgozót, közalkalmazottat, önkormányzati dolgozót, hogy lehetőség szerint külföldre ne utazzanak. Amennyiben mégis megteszik, a visszatérésüket követően 14 napig maradjanak otthon. Ugyanez vonatkozik azokra az esetekre, ha munkavállalók közeli, velük egy háztartásban élő hozzátartozói hagyják el Magyarország területét.

Hogyan vigyázunk időseinkre? A Somogyi László Szociális Szolgálat védelmi terve alapján:

A lakásukon élő idősek esetében:
– információnyújtás, tájékoztatás,
– ügyintézés az ellátott érdekeinek figyelembevételével,
– bevásárlás, gyógyszer felíratása, kiváltása,
– személyi higiénia biztosítása (ágyban fekvő beteg ellátása),
– folyadékpótlás, étkeztetés biztosítása,
– a háziorvos írásos rendelésén alapuló terápia követése (a tevékenység elvégzéséhez való kompetencia határáig) pl. végtagok fáslizása stb.,
– mentális támogatás,
– hely és helyzet változtatás segítése, kísérés,
– egészségi állapot, szociális és egyéb körülmények változása esetén tájékoztatás az állapotnak legmegfelelőbb szolgáltatás igénybevételének lehetőségéről. Figyelem felhívás egyéb szolgáltatások lehetőségére. (pl. bentlakásos intézménybe történő beköltözés vagy egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás segítése),
– családdal, ismerősökkel való kapcsolat felvétel, kapcsolattartás elősegítése,
– jelzőrendszer működtetése

A klubokba bejáró idősek esetében:
– információnyújtás, tájékoztatás,
– felügyelet és személyi higiénia biztosítása: fertőtlenítő szerek, rendszeres kézmosás lehetősége,
– a használt helyiségek naponta többszöri fertőtlenítése

A Városgazda18 Zrt Baross utcai személyes ügyfélszolgálata 2020. március 13-tól zárva tart.
– A telefonon és e-mailen történő bejelentéskezelés a megszokott módon működik.
– A személyes ügyfélszolgálati térben található főpénztár a szokásos nyitvatartásnak megfelelően üzemel, de a pénztár előtti térben egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat.
– A várakozás a bejárati ajtó előtti szabad téren történik.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva