Szárnyra keltek a diákok – madarak közt a SOFI-sok

Szerző • 2015-10-28 • Hírek, Közélet Szárnyra keltek a diákok – madarak közt a SOFI-sok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1618

Földön, vízen, levegőben. Egy héten át ismerkedtek a madárvilág tagjaival a SOFI tanulói. Az esemény díszvendége Erdei Zsolt, “Madár” profi ökölvívó volt, aki a rajzpályázatra beküldött képeket és szobrokat zsűrizte.

Csík Árpádné gyógypedagógus, az Életjel Alapítvány kuratóriumának elnöke 17. alkalommal szervezett változatos programokból álló, egy héten tartó történelmi játszóházat a Budapest XVIII. kerületi SOFI (Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) diákjainak. Az idei programsorozat főszereplői a madarak voltak, akikről Kincses László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjai mesélt.

madar01_bent

A hét során a diákok négyféle madárral is testközelből ismerkedhettek meg. A madártani intézetnek köszönhetően egy héja, egy solyóm és egy bagoly látogatott el hozzájuk, míg a hortobágyi Madárkórház Alapítványból egy egerészölyv érkezett. Az interaktív előadásokon túl, az osztályok maguk is kiválasztottak egy-egy madarat, akinek feltérképezték az élőhelyét, szokásait és küllemét. A záróünnepségre pedig minden osztály jelmezt készített és beöltözött az általa kiválasztott madárnak.

Az esemény díszvendége Erdei Zsolt, Madár profi ökölvívó volt, aki a rajzpályázatra beküldött képeket és szobrokat zsűrizte. A legszebb alkotásokat készítő diákok jutalmul ellátogathatnak a Hortobágyi Madárkórházba és a vadasparkba, valamint az egyik osztály egy pintypárt kapott jutalmul. A hét végén a diákok két postagalambot is útnak eresztettek azzal az üzenettel, hogy idén is meghívják magukhoz Joulupukkit, az igazi finn télapót.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva