Szavazzon egy zöldebb bolygóra! Legyen ott a klímacsúcson!

Szerző • 2015-10-08 • Hírek, Zöld környezet Szavazzon egy zöldebb bolygóra! Legyen ott a klímacsúcson! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva906

Küldjünk üzenetet a világ vezetőinek! Aláírásunkkal mi is legyünk tagjai az egymilliárd szavazónak, akik egy zöld, élhető bolygóért emelik fel a szavukat, legyen ott kézjegyünk a decemberi klímacsúcson, írja alá a www.elobolygonk.hu felhívását!

Az üvegházhatású gázok és a globális felmelegedés egyre gyakrabban és egyre súlyosabb természeti katasztrófákat okoz. Emeljük fel közösen a hangunkat, és küldjünk egyértelmű üzenetet a világ vezetőinek: Haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen! A világméretű kezdeményezés célja egymilliárd voks összegyűjtése, hogy nyomatékot adjon a 2015. decemberi klímacsúcson a konkrét cselekvések iránti elvárásoknak!

Az utolsó órában vagyunk

“Ha mi nem változtatunk, unokáinknak már nem lesz módjuk a beavatkozásra. A veszéllyel való szembenézés azonban vissza nem térő lehetőséget is tartogat számunkra. Lehetőséget arra, hogy közösen cselekedjünk, és gátat vessünk az üvegházhatású gázok kibocsátásának. De lehetőséget arra is, hogy olyan technológiákra alapozzuk a jövőnket, amelyek alkalmazásával elháríthatjuk az emberi civilizációt fenyegető klímakatasztrófát.

Fontos tudnunk és másokban is tudatosítanunk, hogy nem a klímavédelem és a fejlődés között kell választanunk. A kettő csak együtt valósítható meg. A jól átgondolt fejlődés egyik eredménye a klímaváltozásból fakadó veszélyek elhárítása.

Mindennek felismerése és megalapozása a párizsi klímacsúcs legfontosabb tétje. Ezért arra kérem: másokat is biztasson arra, hogy csatlakozzanak a világméretű összefogáshoz, és emeljék fel a hangjukat bolygónk védelmében!” – fogalmazott a köztársasági elnök, Áder János felhívásában.

Polgármesterek a zöldebb jövőért

A kezdeményezést – Tarlós István főpolgármester előterjesztését elfogadva – Budapest Város Önkormányzata is támogatja. A főpolgármester levélben fordult a kerületi polgármesterekhez, hogy segítsék információs csatornáikon keresztül, hogy a lehető legtöbb polgár csatlakozhasson a kezdeményezéshez. Így tett Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, Ughy Attila, aki teljes mellszélességgel állt az ügy mellé és kérte, hogy minél több fórumon jelenhessen meg a felhívás.

Emelje fel Ön is a hangját!

Ha támogatja ezt a nemes ügyet, kattintson a www.elobolygonk.hu oldalra, és adja le személyes voksát! Szavazata nem jár semmilyen kötelezettségvállalással, de egy rendkívül fontos üzenet a klímacsúcson résztvevő országok vezetői számára.

(Címlapkép: deviantart.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva