Szegedi győzelem a Lőrinciben

Szerző • 2015-11-26 • Sport Szegedi győzelem a Lőrinciben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva864

Várható és vállalható vereséget szenvedett szerdán este a Lőrinci Sportcsarnokban a PLER-Budapest kézilabdacsapata. A Tisza-parti gárda 34-23-ra győzött.

Várható és vállalható vereséget szenvedett szerdán este a Lőrinci Sportcsarnokban a PLER-Budapest kézilabdacsapata. Az ellenfél az egyik hazai sztárcsapat, a Szeged volt, s 34-23-ra nyert.

plerpick01_bent

Tudnivaló volt, hogy kevés az esélye akár a pontrablásra is a lőrincieknek, hiszen az ellenfél más kategóriát képvisel. A játékosállományát, a költségvetését tekintve is. Így a csapatunknak csak arra volt esélye, hogy tisztességgel helytálljon a bombaerős ellenféllel szemben.

plerpick_bent

Ezt a feladatot teljesítette is, olyannyira, hogy az első húsz percben egyenrangú ellenfele volt a Szegednek, amelyik csak egy-kétgólnyi előnyt tudott szerezni. Ezután azonban érvényesült a vidéki csapat nagyobb tudása, s a félidőre nyolcgólos volt az előnye (17-9), amivel már ekkor végleg eldöntötte a találkozót.

plerpick03_bent

A második játékrészre vissza is vett a lendületből a sztárokkal teli ellenfél, mert bizonyára már a hétvégi BL-mérkőzés, a Montpellier elleni is a fejükben járt.
A PLER ment becsülettel, de még így is 11 gól maradt a két gárda között. A Szeged 34-23-as győzelemmel vette a lőrinci akadályt. A Hutvágner-csapat játékára nem lehetett panasz, vállalható mérkőzésen maradt alul.

PLER-Budapest – MOL-Pick Szeged 23-34 (9-17)
Férfi NB I, 16. forduló – 2015. november 25., szerda: Lőrinci Sportcsarnok. V: Nagy, Túróczy

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Tóth P., Lókodi 5, Oláh 3, Leimeter 7, Laurencz 1, Benmiloud 2, Radjenovic, Fiar, Vízler, Bohács 1, Bordács, Sinkovits 3, Mikita M., Farkas 1. Edző: Hutvágner István.
Szeged: Sierra, Wyszomirski (kapusok) – Mindegia 4, Kallman 2, Robledo 3, Petrus, Ilyés 2, Balogh 2, Blazevic, Prodanovic 5, Hegedűs 4, Bombac 1, Parrondo 2, Curuvija 4, Vranjes, Ancsin 5. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1

Hutvágner István: „Mi megtettük a saját kis dolgunkat, sérüléstől és betegségtől tizedelve álltunk ki. Azt gondolom, szó nem érheti a ház elejét, ezzel a kerettel ez egy teljesen tisztességes helytállásnak minősül. Jó felkészülés volt ez nekünk a következő két rangadóra. Reméljük, több sérültünk nem lesz a folytatásban és a jelenlegiek is felépülnek az igazi tétmeccsekre.“ (plerbudapest.hu)

December 5-én Gyöngyösre látogat a PLER, onnan viszont jó lenne két újabb bajnoki ponttal hazatérni.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva