Szemétszedési akciót szervez egy lakó a Ganztelepen

Szerző • 2017-09-22 • Hírek, Zöld környezet Szemétszedési akciót szervez egy lakó a Ganztelepen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva4512

Egy igazán példás kezdeményezés indult el kerületünkben egy környezetéért és lakóhelyéért elhivatott polgár szervezésében. Ganztelepi Közösségi Projekt néven hirdettek meg szemétszedési akciót Ganztelepen október 15-re. Az ügyet az önkormányzat is támogatja kesztűkkel, zsákokkal és az összegyűjtött szemetet is elszállítja. Aki szeretne tenni a tisztább környezetért, csatlakozzon a kezdeményezéshez!

A családunkkal közösen gyakran sétálunk a Ganztelepen és az utóbbi időben elkezdtük összeszedni az eldobált szemetet az utcán. Bár nincs igazán sok, azért van mit csinálni és a kukánk kapacitása nem igazán bírja már. Arra jutottunk, hogy az amúgy remek szomszédságunkban talán más is szívesen tenne valamit azzal kapcsolatban, hogy fenntartsuk – vagy szükség szerint visszaállítsuk – a rendet és a tisztaságot és szeretnék egy szemétszedési akciót kezdeményezni a Ganztelepen az ott lakók segítségével – mesélt az ötlet születéséről Szőllősy Gábor.

Az ötletgazda elmondta azt is, hogy a cél az lenne, hogy a lakók maguk kijöjjenek az utcára és végigjárják a környéket, majd szemeteszsákokkal a kezükben végigmenjenek egy általuk kiválasztott utcán és összegyűjtsék a hulladékot a szervezőkkel együtt.

Önkormányzati segítség
Szőllősy Gábor felkereste az önkormányzatot is, amely örömmel állt a kezdeményezés mellé. A környezetvédelmi csoport kesztyűket és zsákokat biztosít majd a szemétszedéshez, illetve a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. az összegyűjtött szemetet elszállítja.

A szemétszedés a Semmelweis – Pósa Lajos – Fráter Lóránd utca által határolt parkból indul 2017. október 15-én és 13:45-től 18:00-ig tart az akció.

A felhívás:

“Ha a Ganztelepen laksz, és ha neked is fontos a tiszta, rendezett és szép környezet, mikor az utcáinkon sétálsz, gyere el velünk 2017. október 15-én, 13:45-re a Semmelweis – Pósa Lajos – Fráter Lóránd utca által határolt parkba, hogy innen indulva közös szemétszedési akciónkkal alaposan kitakarítsuk a területünket.

További információért és jelentkezésed leadásáért kérlek keresd fel oldalunkat a facebookon:
https://www.facebook.com/ganztelepkozosseg/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva