Szennyezett samponokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem!

Szerző • 2018-10-15 • Hírek, Közélet Szennyezett samponokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1128

Mikrobiológiai szennyeződéseket találtak népszerű samponokban, folyékony szappanban és egy testápolóban, ezért kivonták őket a forgalomból – olvastuk a kormany.hu cikkében.

A bejegyzés szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos ellenőrzés során a 120 különböző kozmetikai termék közül hatot kivontak a forgalomból. Erről a hat termékről kiderült, hogy bőrproblémákat okozhatnak, többek között a bennük lévő túlzott mennyiségű tartósítószer miatt.

A laboratóriumi vizsgálat megállapította, hogy két-két sampon és natúrkozmetikum, egy-egy folyékony szappan és pipereszappan nem felel meg az előírásoknak. A termékek mikrobiológiai szennyeződést tartalmaztak, címkézésük nem volt megfelelő, de akadt olyan is, amelynek lejárt a minőségmegőrzési ideje.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A magyar fogyasztóvédelemben a biztonság az első. Ennek érdekében különösen fontos azoknak a tisztálkodószereknek és szépségápolási termékeknek az ellenőrzése, amelyeket az emberek naponta használnak. A laboratóriumi vizsgálatokkal a vásárláskor puszta ránézéssel meg nem állapítható veszélyforrások is feltárhatók. A fogyasztóvédelem folyamatosan figyelemmel kíséri a piacot, az üzletek kínálatát, és rendszeresen ellenőrzi a termékeket.”

A járási hivatalok intézkedtek a nem megfelelő termékek forgalomból történő kivonásáról, a veszélyes kozmetikumok lekerültek az üzletek polcairól.

Az ITM oldalán pdf formátumban letölthető az összes vizsgált termék listája, melyen szerepelnek a forgalomból kivont termékek is!

Tusfürdőkkel, hajszárítókkal nem volt probléma.

Fotó (illusztráció): pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva