Szenzáció: Ferihegyről startol a Magnus Fusion/NatGeo Expedíció!

Szerző • 2015-02-10 • Hírek, Könnyű Szenzáció: Ferihegyről startol a Magnus Fusion/NatGeo Expedíció! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1256

Napra pontosan 82 év után újabb magyar légi expedíció vág neki a Földközi-tenger körülrepülésének! Az expedíció február 19-én indul a Liszt Ferenc repülőtérről.

Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós-videós több mint nyolc évtizeddel Bánhidi Antal és Bisits István nagyszerű Földközi-tenger körüli expedíciója után, amelyet a Budapesti Műszaki Egyetemen tervezett és épített Gerle 13-al teljesítettek, a szintén magyar építésű Magnus Fusion túrarepülőgéppel vágnak neki a mintegy 12 000 km-es távnak.

A Magnus Fusion/NatGeo Expedíció napra pontosan 82 évvel az 1933. február 19-i start évfordulóján indul Ferihegyről a történelmi 1. Terminál elől a Földközi-tenger megkerülésére és várhatóan szintén március végén érkezik vissza Budapestre. Az expedíciót, ahogy a neve is jelzi a National Geographic ismereterjesztő televíziós csatorna is támogatja, amelyen a mostani expedíció útjáról részletesen is beszámolnak.

(Címlapkép: motorrevu.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva