Szép volt, Kolbászlé!

Szerző • 2015-01-09 • Hírek, Oktatás Szép volt, Kolbászlé! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1276

Elsők lettek a Bolyai Matematikai Csapatversenyen a Kastélydombi Általános Iskola tehetséges tanulói.

Megható, de mégis furcsa lehetett, amikor a Bolyai Matematika Csapatverseny döntője után eredményt hirdettek. Az általános iskolák 7. évfolyama közül az első helyet a Kolbászlé nyerte!

A Kastélydombi Általános Iskola tanulói ezzel az eredménnyel történelmet írtak, nem csak az iskolájuk, hanem a kerület is felkerült arra a képzeletbeli térképre, ahol a nyerő matekosokat tanítják, oktatják.

matekverseny_01_bent

A 4 fős különítmény – név szerint Molnár Sára, Korom Tamás, Tóth Balázs és Ungvári Gábor – megérdemelten lettek a Kárpát-medence legjobbjai. Nem csak egyénileg felkészült, hanem csapatban is erős tehetségekről van szó, a sikerük titka is éppen ebben rejlett: a csapatjátékban.

matekverseny02_bent

Az egyik a geometriában ügyes, a másik a kombinatorikát imádja, a harmadik a szóbeli feladatokat szereti, míg a negyedik az írásbeli levezetős tételekért rajong. Azt mondják, hogy a matematikában két jó dolog van: az egyik, hogy sikerélményt ad, a másik pedig Fenyvesi Marika néni.

A felkészítő pedagógus, Fenyvesi Mária vagy ahogy a gyerekek hívják Marika néni szombatonként a saját lakásán is trenírozta a fiatalokat. Egy ilyen felkészítő délelőtt oldották meg azt a feladatot is, amellyel a döntő szóbeli fordulójában ismét találkoztak.

A gyerekek arra a kérdésre, hogy Marika néni szigorú- e, azt mondták, hogy nem nyilatkoznak …, majd gyorsan hozzátették, hogy ő máshogyan szigorú, mint a többi tanár. Például ha nincs kész a házid, akkor nem a bekapott egyes miatt aggódsz, nem az a rossz, hanem az, hogy megbántottad, hogy csalódást okoztál neki. Mindannyiunkban van valami különös tisztelet iránta. A lelkedre hat.

A Bolyai Matematika Csapatverseny írásbeli döntőjébe közel 40-en jutottak be, a legjobb hat csapatot hívták be az utolsó megmérettetésre, a szóbelire, ahol a megszerezhető 28 pontból a kastélydombis fiatalok a maximum 28 pontot gyűjtötték be.

Kategóriájukban 27 pontot vertek a második helyezettre. Ez nem piskóta, ez kolbászlé!

bp18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva