Szeptemberi Kóstoló: a díva és a tücsökraj

Szerző • 2015-07-12 • Hírek, Szórakozás Szeptemberi Kóstoló: a díva és a tücsökraj bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1983

Egy igazi díva fellépése zárja szeptember 6-án a Szeptemberi Kóstoló idei programját. Az Anna & the Barbies élén színpadra álló Pásztor Anna előtt azért még számos sztár fordul meg a Bókay-kert színpadain.

Hagyománnyá vált az elmúlt években, hogy a Szeptemberi Kóstoló nulladik napján, vagyis péntek este a magyar klasszikus rock sztárjai hangolják rá a Bókay-kert közönségét a következő két nap eseményeire.

Megfordult már itt a Karthago, a Bikini, a KFT, idén pedig a hard rock három veterán, ám a mai napig népszerű csapata ad koncertet a Nagyszínpadon: a Gesarol, a Mobilmánia és a Lord. Szeptember 4-én tehát várhatóan emelkedik az egy főre jutó motorosok száma a Bókay-kert környékén, a dresszkód pedig egész biztosan a farmer és a bőrdzseki lesz.

Retró, kelta, nóta

A „régi idők” zenéjét a szombati napon is megidézi majd néhány előadó a Nagyszínpadon, például a Közért és a Retróleum zenekar, a Kovács Áron vezetésével működő StarMachine, valamint a Fesztiválszínpadon fellépő The Bits Beatles együttes. A retromuzsika azonban csupán egy szelete a programnak – még ha vaskos is –, a teljes kínálat az előző évekhez hasonlóan igen sokszínű.

A vasárnapi programban a gyerekek régi kedvence, Levente Péter is színpadra lép. A kiváló művész az elmúlt évtizedekben számos televíziós és színházi produkcióval, lemezzel szórakoztatta az ifjabb generációkat, Bókay-kerti szereplésének így bizonyára az anyukák és az apukák is örülnek.

kostolo_bent

A Fesztiválszínpadon szombaton Szóka Júlia és zenekara ad nótaműsort, őket az alternatív világ egyik sikercsapata, a Maszkura és a Tücsökraj, majd a Holdviola zenekar követi. A Szabadtéri színpadon ezen a napon folytatódik egy sikeres kezdeményezés.

A kerületi illetőségű Serica folk and roll band másfél-két évvel ezelőtt kelta fesztivált rendezett a Rózsa Művelődési Házban az ír és skót zenét játszó, illetve kelta táncokat bemutató legjobb hazai előadók részvételével. A fesztivált második alkalommal a tavalyi Szeptemberi Kóstoló keretében rendezték meg, és úgy tűnik, itt találta meg a helyét. Ezen az őszön is a műfaj kiválóságai mutatkoznak be a fesztiválközönség előtt.

Sport a kóstolón

A sport iránt érdeklődők kora tavasz óta mind több eseményen találkozhatnak a frissen alapított Városgazda Utánpótlás Akadémia sportolóival, szakvezetőivel. A futball és az úszó szakosztály mellett bemutatkoztak már a harcművészek is, akik a Szeptemberi Kóstolón újra az érdeklődők elé állnak. A Nagyszínpadon pénteken thai-box, a Fesztiválszínpadon szombaton a thai-box mellett ökölvívás és aerobic, vasárnap pedig karatebemutató lesz.

Fakanál a kézbe!

A kóstoló középpontjában természetesen idén is a gasztronómia és a főzőverseny áll, amelyre a rendszeres résztvevők már jó előre készülnek, az italok közül pedig a pálinkáé lesz a főszerep. A benevezett ételeket a szokásoknak megfelelőn szakmai zsűri bírálja el, amelynek élén – ahogyan az elmúlt években is – Kovács Lázár ízlel. A www.szeptemberikostolo.hu weboldalon augusztus 3-tól nevezhetnek a megmérettetést vállaló közösségek. A jelentkezésen gondolkodhatnak már a gyerekcsapatok is, hiszen a vasárnap délelőtt hagyományosan az ő versengésük ideje.

bp18.hu, K.Gy.

(Címlapkép: http://annaandthebarbies.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva