Szervezetfejlesztés az önkormányzatnál

Szerző • 2014-12-21 • Fejlesztések, Hírek Szervezetfejlesztés az önkormányzatnál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1830

Az év utolsó napjával zárul Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának szervezetfejlesztési projektje, amelynek 40 millió forintos forrását az Európai Unió biztosította.

Az utóbbi években az önkormányzatok által ellátandó feladatokban és ezek finanszírozásában is jelentős változások történtek. A változások pontos lekövetése egy ilyen nagy szervezet esetében jelentős szervezetfejlesztési munkát igényel.

Az Önkormányzat feladataival kapcsolatos változások következtében újra kellett gondolni annak szervezeti struktúráját, működési folyamatait, újra kellett tervezni a szervezeti és munkatársi szintű feladat-meghatározásokat. Az Önkormányzat finanszírozásával kapcsolatos változások még hangsúlyosabbá tették az Önkormányzat vezetőinek a pénzügyileg fenntartható működésre, az erőforrások hatékony felhasználására és a jobb minőségű közszolgáltatások kialakítására vonatkozó törekvéseit.

A szervezetfejlesztési projektben elkészült javaslatok dokumentum-elemzéseken, felméréseken, mélyinterjúkon alapultak és műhelymegbeszéléseken, workshopokon, konferenciákon nyerték el végső formájukat. A megalapozó vizsgálatok elkészítésében, majd a szervezetfejlesztés területén szükséges lépések kialakításában az önkormányzat vezetőin kívül a hivatal munkatársai, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt., a Gazdasági Ellátó Szolgálat, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XVIII. Tankerület, valamint a kerületi iskolák vezetői is aktívan részt vettek.
A projekt azonosító száma: ÁROP-3.A.2-2013-2013-0038
A támogatás összege: 39.999.881 Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szervezetfejlesztés Budapest Főváros XVIII. kerület Önkormányzatánál
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Cím: 1184 Budapest, Üllői út 400.
E-mail: sajto@bp18.hu
Honlap: www.bp18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva