Szikkasztóárkok az esővíz ellen

Szerző • 2014-09-17 • Fejlesztések, Hírek, Közlekedés Szikkasztóárkok az esővíz ellen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva996

Szeptember elején újabb esőzések érték el a fővárost, így Pestszentlőrinc-Pestszentimrén is újra meg kellett küzdeni a nagy mennyiségű csapadékkal. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai igyekeztek már a gyűjtőterület előtt megfékezni az esővizet.
– Az évek során megismertük azokat a pontokat, ahol rendszeresen összegyűlik az eső, és igyekeztünk a lehető legjobb és költséghatékony megoldást választani a probléma enyhítésére. Egyrészt szikkasztó rendszerű földárkok ásásával védekezünk, másrészt az úgynevezett záportározók ürítésével helyet csinálunk az utcákról lefolyó víznek – tájékoztatott Lepsényi Tibor, a Városgazda Zrt. Műszaki és Városüzemeltetési Divíziójának vezetője.

9

 

– Ugyanakkor fontos, hogy ne csak ott védekezzünk, ahol már összegyűlt a víz, hanem már az ide vezető utcaszakaszokon is. Ezzel meg tudjuk előzni a csapadék felgyülemlését. Reméljük, hogy a szikkasztóárkok ásásával kezelni tudjuk az esőzés okozta problémát.
A divízióvezető hozzátette, hogy folyamatosan kapcsolatban állnak az önkormányzati képviselőkkel, és a lakossági bejelentéseket is fogadják a Városgazda központi ügyfélszolgálatán (Baross u. 7., telefon: 297-0799 és 06-30-549-6922).

10

– Kollégáink munkaidőn túl is igyekeznek minél előbb segíteni. Ennek érdekében két brigádunk is éjjel-nappali ügyeletben van, és a kapacitás függvényében a lehető leggyorsabban a helyszínre sietnek.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva