Szilveszterkor elmenekült kutyák keresik gazdáikat

Szerző • 2015-01-01 • Hírek, Könnyű Szilveszterkor elmenekült kutyák keresik gazdáikat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3617

A pirotechnikai eszközök miatt szilveszter éjjelén rengeteg kutya szökik el otthonról. A 18. kerületben két kutyát – egy kis terriert és egy fehér keveréket – találtak, a főváros rendészeti igazgatósága pedig négy kóborló kutyust fogott be, de minden bizonnyal több eb is járhatja az utcákat. Aki talál egy elszökött állatot, keresse fel az állatvédőket vagy kérje egy közeli állatorvos segítségét, de jelentkezhet a cikkben közzétett fórumokon is.

A 18. kerületben találták egy erdő szélén azt a yorkshire terriert, akit a Yorki Hotel kiskutyapanzió fogadott be két hétre, a hotel weblapján és a Facebook-oldalán lehet érdeklődni a gazdinak.

kutya02_bent

Egy családi házba, a Kisfaludy utcába menekült be egy fehér, közepes termetű kan kutyus, felőle a 70-365-0811-es telefonszámon lehet érdeklődni.

kutya01_bent
Ha a háziállat elszökött, érdemes az animalpolice.hu oldalon a közelben működő állatvédő szervezetekről informálódni, emellett az ebangyal.hu oldalon is rá lehet keresni az elveszett és megtalált állatokra.

A Facebookon is lehet segítséget kérni a Talált kutyák nevű csoport oldalán.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának állategészségügyi szolgálata minden év elején közel száz elkóborolt állat befogásáról gondoskodik.

A szolgálat szilvesztert követően négy kóborló kutyát fogott be a 18. kerületben. Egy kistestű, zsemleszínű keverék kölyökkutyát, egy világosbarna, közepes termetű kan keverék kölyköt, egy német juhászkutya-jellegű 9 éves keverék ebet, és egy másik nagytestű, szintén német juhászkutya-jellegű 8 év körüli ebet fogott be.

A szolgálathoz bekerülő ebekről a www.ebtelep.hu honlapon, valamint a 06-1-347-0830 telefonszámon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva