Szinesztézia a mindennapokra

Szerző • 2014-11-29 • Hírek, Könnyű, Művészet Szinesztézia a mindennapokra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1246

Különleges ékszerkiállítás nyílt a Pestszentimrei Közösségi Házban. Az egyedi darabok energiát és megnyugvást hoznak a rohanós hétköznapokba.


Több mint két évtizede tervez és készít egyedi ékszereket Molnár Gabriella. Ékszerei nem mindennapi darabok, amelyek mindegyikéhez külön érdekességek és történetek kapcsolódnak.

– Az első nyakláncom elkészítése egy évembe telt – mesélte az alkotó. – Az inspirációt a Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményéből merítettem, ahol lenyűgöztek a korabeli gyöngyök, ékszerek és amulettek. Ezt követően kezdtem komolyabban foglalkozni az ékszerkészítéssel.

Molnár Gabriella elmondta, hogy a mostani tárlat alkotásait több év alatt készítette el, és a világ minden tájáról származó kézműves gyöngyöket és ékszereket ismerhetünk meg általuk. Az ékszereket először próbaképpen készíti el, és akár hónapokig módosítgat rajtuk, míg el nem nyerik a végleges állapotukat. Azt vallja, hogy ezek a tárgyak kicsiny energiahordozók, és védelmező amulettként működnek.

– A hétköznapok szürkeségét, egyhangúságát színekkel és formákkal enyhítjük. Ezek jó hatással vannak a közérzetünkre. Napi varázslásunk része, hogy ékszereket, bizsukat hordunk.

Clipboard07

A kiállítást november 26-án Molnár Gabriella barátja, Galgóczi Ágnes nyitotta meg, aki hosszú ideje támogatja a művészt elképzelései megvalósításában. A vendégeket Ódor Katalin, az intézmény igazgatója köszöntötte, s az eseményen közreműködött Lazzari Daniele gitárművész, a Dohnányi Ernő Zeneiskola tanára. A kiállítás a PIK nyitvatartási idejében január 5-ig tekinthető meg. A tárlat érdekessége, hogy az ékszerek a kiállítás ideje alatt is megvásárolhatók, egy-egy eladott darab helyére folyamatosan újabbak kerülnek majd.

bp18.hu, Csernai Mariann
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva