Szívbeteg és lábadozik? Túrázzon a szív jelzést követve a Hárs-hegyen!

Szerző • 2015-07-29 • Egészség, Hírek Szívbeteg és lábadozik? Túrázzon a szív jelzést követve a Hárs-hegyen! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1527

A Hárs-hegyen mostantól egy vadiúj túraút segíti a cukorbetegek, valamin a szív- és érrendszeri betegek gyógyulását. A túraút attól lett igazán különálló a többitől, hogy a tervezők pulzusmérő pontokat jelöltek ki az ösvényen, továbbá amennyiben van rá igény, akkor teleszkópos túrabotot, pulzusmérő karórát és szívritmusmérőt is bocsátanak a látogatók rendelkezésére.

A rehabilitációt, rekreációt elősegítő tanösvényt a budapesti Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez elnevezésű program keretében alakították ki július 28-án kedden.

Akik az egészséges életmód hívei, vagy akik csak aktív kikapcsolódásra, feltöltődésre vágynak a szabadban, azoknak ajánljuk, hogy menjenek végig a szív jelzéssel (piros szív alakú szimbólum, amit egy kanyarodó út választ szét) ellátott, 5.1, vagy 2.7 kilométer hosszú túraútvonalon. A túraút attól lett igazán különálló a többitől, hogy a tervezők pulzusmérő pontokat jelöltek ki az ösvényen, továbbá amennyiben van rá igény, akkor teleszkópos túrabotot, pulzusmérő karórát és szívritmusmérőt is bocsátanak a látogatók rendelkezésére.

sziv2_bent

Az átadón több prominens személyiség vett részt. Ott volt Boda Zoltán, a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészet vezetője; Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója; Beer Miklós váci megyés püspök; Velkey György, a Kórházszövetség elnöke; Dankó Virág, a II. kerületi alpolgármester; Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója; valamint Asztalos Andrea, a Sanofi Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója is.

Út az egészséghez

Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója elmondta, hogy az Út az egészséghez elnevezésű programot azért indították el, mert úgy érezték, hogy itthon nincs elég rehabilitációs program a szív- és érrendszeri betegek számára. Tájékoztatása szerint egy infarktusos beteg ellátása 1,2 millió forintba kerül, a tanösvényt pedig mindössze 5 millió forint felhasználásával alakították ki.

A Szent Ferenc Kórház szomszédságából kiinduló túraútvonal kialakítása csak a kezdet volt: országszerte még legalább hét hasonló tanösvényt szeretnének létrehozni.

Fotó: Kovács Attila/MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva