Szívdesszert hetedszer

Szerző • 2018-04-17 • Hírek, Kultúra Szívdesszert hetedszer bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva508

A Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók programsorozat keretében idén is meghirdette a Kondor Béla Közösségi Ház a Szívdesszert című vers- és prózamondó versenyt a kerületi általános és középiskolások részére. Az eredményhirdetést április 9-én tartották a Városháza dísztermében.

A pályázati kiírás alapján a versenyzőknek – szabadon válogatva a magyar irodalom vidám műveiből, esetleg saját alkotásaikból – egyenként négy percnél rövidebb vers vagy a Mátyás-emlékév tiszteletére Mátyás királyról szóló mese elmondásával kellett készülniük.

A már hetedik alkalommal megrendezett verseny mindinkább vonzza a diákokat és a tanáraikat is, aminek köszönhetően évről évre egyre többen szeretnének bemutatkozni. Ebben az évben például 45-en jelentkeztek.

A remek hangulatú rendezvényen Varró Dániel költő, a zsűri elnöke szívélyes szavakkal köszöntötte a versenyzőket, s örömét fejezte ki, hogy már ötödik alkalommal vehet részt e nemes versenyen, ahol mindig elvarázsolja őt a gyermekek őszinte, szívből jövő előadásmódja.

A zsűritagok – Varró Dániel mellett Császár Bíró Lilla versmondó, a közösségi ház igazgatója és Szőkéné Czinczky Eszter drámapedagógus – korosztályonként értékelték az előadásokat, majd szólították a nyerteseket és a helyezetteket. A nyertesek Varró Dániel Szívdesszert című könyvének örülhettek, s kedves gesztusként valamennyi versenyző emléklapot és stílszerűen egy szív alakú desszertet kapott.

Az esemény végén Császár Bíró Lillát a verseny múltjáról és jövőjéről kérdeztem.

A verseny hét évvel ezelőtti meghirdetésekor az volt a célunk, hogy a gyermekek az életkoruknak megfelelő, ne attól még távol álló műveket válasszanak. E cél érdekében csak vidám veresekkel és prózai művekkel lehetett jelentkezni, arra ösztönözve a versenyzőket és felkészítő pedagógusaikat, hogy kortárs szerzők műveit is megismerve vidám, a korosztályuknak valóban megfelelő hangulatú és témájú műveket adjanak elő. Ami a közeljövőt illeti, a rendezvényt továbbra is kerületi versenyként kívánjuk meghirdetni.

bp18.hu, Dzs.J.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva