Szívhez szóló dallamok

Szerző • 2015-12-17 • Hírek, Kultúra Szívhez szóló dallamok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva928

A Kandó Téri Általános Iskola karácsonyi zenei-irodalmi estet tartott december 14-én az Árpád-házi Szent Margit-templomban.

Kovács Kati Fehér karácsony című dalának első sora – Szól szívemből egy dal hozzád – volt a mottója a Kandó iskola adventi rendezvényének.

Már több mint egy évtizede ad otthont karácsonyi zenei-irodalmi estünknek a Hargita téri templom – mondta Magyar Márta, az iskola igazgatója. – Ezt az estet nem csupán a próbákkal készítjük elő, hanem lelkileg is igyekszünk készen állni a „karácsonyi csoda” befogadására. Idén is gazdag tartalommal töltöttük meg az advent időszakát azzal, hogy gondoltunk a szegény gyermekekre és az éhező madarakra is.

A diákok csaknem száz gyermeknek készítettek karácsonyi csomagot, amelyeket a Magyar Vöröskeresztnek adtak át. Adventi sokadalom címmel karácsonyi vásárt is rendeztek az iskolában, ahol saját készítésű ízléses díszeket, ajándékokat vásárolhattak a gyerekek és a felnőttek.

A szülői közösség példaértékűen vette ki a részét a közös felelősségből, közös nevelésből ezekben a napokban is azzal, hogy madáretetőt készítettek, süteményt sütöttek, hozták-vitték a gyerekeket a próbákra. Sőt még szöveget is tanultak, s együtt szerepeltek gyermekeikkel a pásztorjátékban, énekeltek a kórusban pedagógusokkal.

A karácsonyváró program műsorában elsőként ünnepköszöntő dallamok csendültek fel a diákok Aranymálinkó kórusának, majd a pedagógusok és a szülők kamarakórusának tolmácsolásában.
A másodikos diákok betlehemes játékkal és karácsonyi dalokkal léptek föl. A Bóbita Színkör részletet adott elő A kishercegből, végül pedig a Dohnányi Ernő Zeneiskola kandós növendékei muzsikáltak.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva