Szívmelengető percek: idén 20 éves a Liliomkert Katolikus Óvoda

Szerző • 2014-06-15 • Család, Egyéb, Hírek, Könnyű, Közélet, Kultúra, Oktatás, PolgármesterHozzászólások (0)3821

Több születésnapos oktatási intézmény is van jelenleg a 18. kerületben, amelyek méltán büszkék lehetnek fennállásuk kerek évfordulójára. Működésük olyan értéket közvetít, amelyre mai világunkban kiemelten szükség van. A Liliomkert Katolikus Óvoda idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az óvoda olyan keresztény nevelést biztosít a gyermekek számára, amely fontos kiegészítője a családok vallási nevelésének.

Az intézmény mottója is önmagáért beszél: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, és ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”.

Ez az érték az, amely meghatározza az óvoda mindennapjait. A pedagógusok olyan hagyományteremtő és közösségépítő programokat szerveznek, mint a tanévkezdő szüreti mulatság, karácsonyi koncert, jótékonysági estek. Az óvoda dolgozóiból alakított „színtársulat” pedig évente 3-4 alkalommal is szórakoztatja a gyerekeket. A plébánia papjai rendszeres jelenlétükkel segítik a katolikus óvoda keresztény nevelését.

10342996_708500459206078_3118499748481070488_n

A gyerekek imádnak ide járni

A gyerekek szerint azért jó ebbe az óvodába járni, mert sokoldalú és van játék, úszás, korcsolyázás, torna vagy sok kirándulás. Ezen kívül a gyerekek mehetnek néptáncolni, sakkozni, vagy kézműves foglalkozásokon maradandót alkotni. Az óvoda számára az is kiemelten fontos, hogy a lelki egészség mellett meg legyen a testi egészség is, így a gyerekek vitaminban gazdag és minőségi ételekhez jussanak.

10441446_708500392539418_915717436421746064_n

Ughy Attila polgármester részt vett az óvoda születésnapi ünnepségén, ahol köszöntőjében hangsúlyozta:

„A Liliomkert Katolikus Óvoda három helyszínen 125 gyermek boldog, önfeledt és vidám gyermekkorát pásztorolja. Örömben, hitben és egységben – egy gyönyörű, a tisztaságot, a szépséget, a természet és a teremtés gazdagságát egyaránt szimbolizáló virág jegyében és nevében. Tudom, és szerintem, itt közülük mindenki tudja, hogy, aki a Liliomkertbe jár, az maga is liliom lesz, hiszen, ahogy a kertet ápolja a kertész, úgy ápolják itt az óvónők a liliom-gyerekeket.”

„Nagyon szép és megindító, hogy abban a korban, amikor gyakorlatilag a fél világ a sötétben tapogatózik, itt reggelente gyertyát gyújtanak, hogy a fény mellett lássák a másik arcát, hogy a lángban lássák Jézust, és a fényben látszódjanak azok a dolgok is, amik nélkül a hitehagyott ember nehezen boldogul.”

„Az elmúlt húsz év bebizonyította, hogy egy jó óvoda minden esetben a CSALÁD amolyan kihelyezett tagozataként működik, ahol a gyermekek az otthonról hozott tudásukat és ismereteiket a magyar nemzet keresztény értékei, hagyományai alapján bővítik tovább, és lesznek maguk is nagykövetei az évezredes értékrendnek.”

„Isten végtelen szeretetének köszönhetjük azt a csodálatos világot, amiben élünk, és amire nap mint nap rácsodálkozhatunk. Ennek a világnak kiemelten fontos része a Liliomkert Katolikus Óvoda, amelynek összes eddigi és mostani kollégájának tiszta szívből gratulálok.”

Ughy Attila saját facebook-oldalának bejegyzésében az is olvasható, rég látott ennyi kiegyensúlyozott gyermeket, és kiemelte: „Köszönöm az óvoda munkatársainak és a szülőknek, hogy VANNAK, hogy biztos helyen tudhatjuk a kerület felnövekvő generációját.”

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva