Szociális ellátó helyiség nyílt a Lakatos lakótelepen

Szerző • 2014-10-07 • Család, Fejlesztések, Hírek, Közélet Szociális ellátó helyiség nyílt a Lakatos lakótelepen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1943

Egyszerre mintegy 30 fő befogadására képes nappali ellátó hellyel bővült az Életfa Szociális Szolgálat. A Lakatos utca 9. szám alatti teljesen átépített, modernizált épületrész nemcsak közösségi helyiségként szolgálja a Lakatos lakótelep nyugdíjasait, hanem a szociális étkeztetésben ellátottakat is be tudja fogadni.

Barnáné Matazsdi Edit a szociális szolgálat vezetője az október 3-i megnyitó után elmondta, hogy az étkeztetés nincs létszámhoz kötve, gyakorlatilag amíg van rászoruló, addig harmincas csoportokban egymás után tudják biztosítani ezt az ellátást.

Korábban az Életfa Szociális Szolgálat két telephelyen – a Napraforgó Nappali Szolgálat (1184 Budapest, Gárdonyi G. u. 14.) és az Ezüstfenyő Nappali Szolgálat (1184 Budapest, Gyömrői út 178.) – fogadta az intézmény által nyújtott alapszolgáltatásokat, azaz a szociális étkeztetést és az idősek nappali ellátását igénybe vevőket.
A Lakatos lakótelepen most megnyílt harmadik központba munkanapokon 8 és 16 óra között lehet bejárni.
– Biztos vagyok abban, hogy itt is lesznek klubprogramok, amelyeket az ellátásban részesülők igényei szerint alakítunk ki – tette hozzá Barnáné Matazsdi Edit.

Clipboard54

Az új helyiséget Csomó Tamás és Lévai István Zoltán alpolgármesterek adták át a nyugdíjasoknak. Lévai István Zoltán rövid köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a jövőben a Lakatoson élők számára is helyben elérhetők az alapvető szociális szolgáltatások.
– Kívánom, hogy szívesen járjanak ide a nyugdíjasok, az idősek, és érezzék jól magukat, töltsék együtt kellemesen az időt – mondta az alpolgármester.

Clipboard56

Az Életfa új szociális helyiségének létrehozásában nagy szerepe volt Kádár Tibornak, aki önkormányzati képviselőként évek óta dolgozott ezért.
– Közel 2000 nyugdíjas él a Lakatos lakótelepen, akik számára most sikerült helybe hozni az időskori ellátást. Rendkívül fontosnak tartom, hogy létrejött a nappali étkezési lehetőség, ráadásul egyes esetekben ingyenesen, mások részére minimális térítés ellenében. Nem mellékesen mindezt helyben tudják biztosítani, így az ebédet nem kell ételhordóban elvinni, nem kell érte utazni – fogalmazott Kádár Tibor.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva