Szolgálatra készen – cserjéket kaptak a közintézmények

Szerző • 2018-04-23 • Hírek, Közélet Szolgálatra készen – cserjéket kaptak a közintézmények bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva606

Katonás rendben vártak a sorukra a kerületi közintézmények által megpályázott cserjék április 19-én a Bókay-kertben.

Tizenhét óvoda, hat bölcsőde és két szociális intézmény pályázott és nyert levendula-, fagyal-, gyöngyvessző-, lonc- és rózsalonccserjéket – tájékoztatott Kirrné Feicht Ágnes kerületi főkertész. – Természetes igény a kertek, udvarok díszítése, ápolása, ami a gyermekekkel foglalkozó intézményeknél halmozottan érvényes. Az önkormányzat további hasonló jellegű pályázatokat is kiírt, gondoljunk csak a Szebb, virágosabb kerületünkért, az Ültess egy fát kerületünknek! és a komposztláda-pályázatra. Korábban igen magasra tettük a lécet, folyamatosan a topon vagyunk a budapesti „zöld” ranglistán, és elnézve az intézmények, a kertes és egyéb lakóházak lelkiismeretes kertészeit, ott is maradunk. A cserjék kiválasztásakor figyelembe vettük, hogy könnyen ápolhatók, gondozhatók legyenek.

A néhány órás átmeneti időszakot követően a katonás rendet az Oszolj! vezényszó követte, és a cserjék mindenki örömére a szolgálati helyük felé vették az irányt.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva