Szolidaritás a határon túli magyar nemzeti kisebbségekkel

Szerző • 2018-01-18 • Hírek, Közélet Szolidaritás a határon túli magyar nemzeti kisebbségekkel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1516

Ughy Attila polgármester javaslatára, a képviselő testület egyhangú szavazatával a XVIII. kerület csatlakozott a “Minority SafePack – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért” kezdeményezéshez.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli ülésén Ughy Attila polgármester a „Szolidaritás vállalása az Európai Unió kisebbségvédelmi kezdeményezésével” témában nyújtott be előterjesztést.

Ughy Attila arra kérte a képviselő testület tagjait, hogy közösen álljunk ki a határon túli magyar nemzeti kisebbségért és aláírásunkkal támogassuk a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezést. Továbbá, hogy a székelyföldi magyarok iránti együttérzés jeleként, valamint a székely kulturális, nyelvi és vallási autonómiatörekvés támogatásaképp Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata biztosítsa annak lehetőségét, hogy minél többen csatlakozhassanak a “Minority Safepack – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért” kezdeményezéshez, a székelyföldi magyarokkal való szolidaritás jeléül pedig az önkormányzat által alapított közművelődési és szociális feladatot ellátó költségvetési szervek épületein a székely zászló kihelyezéséről gondoskodjon.

Ughy Attila polgármester a képviselő testület döntését követően felhívta a figyelmet, hogy nagy örömére szolgálna, ha ezen kezdeményezés mögött Budapest és az ország többi önkormányzata is hasonlóan felsorakozna, erkölcsi támogatást nyújtva ezzel a magyarság kulturális, nyelvi és vallási értékeit határon túlon képviselő kisebbségek számára.

A Minority Safepack – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért” kezdeményezés aláírása: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva