Szombattól megszűnik az idősek vásárlási idősávja

Szerző • 2020-12-11 • Hírek, Közélet Szombattól megszűnik az idősek vásárlási idősávja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva62

A kormány december 12-től, szombattól felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját, annak érdekében, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben, írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben, az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

Szombattól bárki időkorlátozás nélkül vásárolhat az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére. A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját. A vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése.

Ugyanakkor a kormány arra kéri az időseket, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva